Kokosa-ananāsu mafini

VesmaSk
VesmaSk 13. janvāris 2014 11:27
2615

Kad Koka-kolas mafini izmēģināti, kārta cept nākamos. Mani uzrunāja internetā atrastā Kokosa-ananāsu mafinu recepte.

Un tā, mīklai mums vajadzēs:

Ap 2 glāzes miltu,

¾ glāzes cukura

1 tējk. cepamā pulvera,

1/3 tējk. sāls,

1 ola,

50 grami eļļas vai sviesta,

200 grami skābā krējuma,

1 ēd. k. ruma (izlīdzējos ar pāris pilieniem ruma esences),

0,5 glāzes ananāsu sulas vai to sīrupu, kas konservētajiem ananāsiem bundžiņā,

2/3 glāzes kokosa skaidiņu,

Pāris saujas ananāsu gabaliņu (svaigi vai no bundžiņas).

 

Darām tā – sajaucam sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, kokosa skaidiņas, sāli. Cukuru samaisām ar eļļu vai saberžam ar sviestu, pievieno olu, krējumu, rumu un ananāsu sulu. Šķidro masu ielejam sausajā maisījumā, pievienojam ananāsu gabaliņus un ātri izmaisām.

Mīklu liekam formiņās, aizpildot tās par ¾, pa virsu varam uzbērt kokosriekstu skaidiņas. Sapildītās formiņas liekam iesildītā cepeškrāsnī. Cepam apmēram 10 – 15 minūtes ap 220 grādos.
20140113111236-19735.jpg
Rezultāts – gaisīgs, mīksts un  aromātisks mutē kūstošs kārums. Šiem mafiniem pat neprasās pēc dekorēšanas vai kā cita virsū, tie ir garšīgi tādi, kādi ir. Vīrs teica, ka mierīgi varu cept tādus un iet tirgot.

20140113111306-35980.jpg

 

 

Recepšu konkurss – Kēksiņi (Mafini)

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Emmy 13. janvāris 2014 15:19

Esot ciemos,šādus ēdu,garšīgi.