Ko pasākt ar ērkšķogām?

pece
pece 26. jūlijs 2012 08:30
12362

Šogad ērkšķogu daudz, parasti notiesājam svaigas, jo garšo visiem, īpaši pa tiešo no krūma!

No bērnības atceros ērkšķogu ievārījumu ar un bez ķiršu lapām, ērkšķogu kompotu, bet vismaz tolaik tas man negāja pie sirds, jo bija tāds ass ar specifisku garšu.

Varbūt kādai ir padomā kāda laba un garda recepte?

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Ivetta 26. jūlijs 2012 17:30

Jā, šogad ērkšōgu krūmi bagātīgi ar ogām. Pētīju receptēs variantus. Izskatās, ka populārs variants ir ērkšķogu ievārījums ar banāniem.
Mēs vēl domājam kā pagatavot.

ivitaz 26. jūlijs 2012 14:22

Var vārīt kā džemu- lai noņemtu asumu lieku klāt gabaliņos kabaci, pavārās, tad sablenderēju, vairs nejūt ne sēkliņas, ne miziņu, ne kātiņus, tad klāt cukuru, kanēli, vēlreiz savārīt un burkās iekšā. Ziemā gan uz maizēm, gan pankūkām, gan arī čitos gardumos. Kabacis dod gan apjomu, dan noņem asumu.

pece 26. jūlijs 2012 12:50

Man sāk rasties aizdoma, ka "asums" pazūd, ja atdala no sēklām un mizām.

taschinka 26. jūlijs 2012 12:41

Es ērkšķogas vārīju kopā ar ķiršiem,ar zemenēm,pievienoju apelsīnu.lai ievārījums būtu garšīgāks,es to izberzu caur sietiņu,lai nav biezumu,tad pat nevar pateikt no kā tas ievārījums ir,sanak gardi.

pece 26. jūlijs 2012 10:17

Kāda nav vārījusi čatniju vai ko taml?

pece 26. jūlijs 2012 10:17

Jā, kēksiņos varētu būt labi!

pece 26. jūlijs 2012 10:16

Tātad atdalam nost mizas un sēklas, liekam klāt cukuru un vaniļas cukuru, ja?

Cerīte 26. jūlijs 2012 09:58

Saldēju un tikai.Ziemā vāru ķīseļus,lieku pa vienai lielai sasaldētai mazajiem keksiņiem iekšā-dod labu skabumiņu.

nosiguldas 26. jūlijs 2012 09:26

nav asa, es uzvāru, tad izspiežu caur marlīti un uz 1.litru sķidruma lielu 1.kg parasto cukuru un šķipsniņu vanilija cukuru. Lietoju tortēm kūkām pankūkām

pece 26. jūlijs 2012 09:04

Nu jā, es ar ēdīšu pilnu vēderu, bet ir skaidrs, ka visas nenoēdīsim svaigas.

pece 26. jūlijs 2012 09:03

Vai želeja nesanāk asa?

nosiguldas 26. jūlijs 2012 08:40

es no ērkšķogām vāru želeju, nedaudz pielieku vanilīna cukuru.

mazaa raganina 26. jūlijs 2012 08:32

Manā dārzā aug tieši tik daudz ogu, lai kārtīgi pieēstos. Konservēšanai ogas neizmantoju , diezgan spēcīgas ogas, man par stipru ievārījumiem utml. našķiem.