Klusajā centrā atvērusies Latvijā pirmā bezglutēna maiznīca ‘Better Bread’

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 9. jūlijs 2020 11:49
103

Šonedēļ Rīgas klusajā centrā atvērusies Latvijā pirmā bezglutēna maiznīca “Better Bread”. Maiznīcas īpašnieki ir Aļona un Sergejs Stepanovi, kuri idejai par pašiem savu bezglutēna maiznīcu Rīgā iedvesmojās, kad pirms vairākiem gadiem uzsāka veselīgu dzīvesveidu. 

“Pašiem savas bezglutēna maiznīcas atvēršana ir bijis mūsu sapnis jau vairākus gadus. Viss sākās pašmāju virtuvē, kad atteicāmies no kviešiem savā ēdienkartē un, apceļojot pasauli, sākām pamanīt, cik daudz bezglutēna iespēju ir ārzemēs. Ar laiku nolēmām šo ideju ne tikai atvest, bet arī īstenot mājās. Kad lēmums tika pieņemts, sākām apmeklēt vairākus bezglutēna maizes un kafijas kursus Itālijā, Anglijā un Vācijā. Tagad, pēc pāris gadu ilga remonta un plānošanas, beidzot esam gatavi visus uzņemt mūsu mazajā, bet mājīgajā sirdsvietā Rīgas klusajā centrā. Apmeklēt mūsu maiznīcu aicinām gan bezglutēna dzīvesveida piekritējus, gan tos, kuri vienkārši vēlas nogaršot pašceptu maizīti vai kādu konditorijas gardumu,” stāsta “Better Bread” vadītāja un maizes cepēja Aļona. 

“Better Bread” piedāvājumā ir bezglutēna maize, dažādi konditorejas izstrādājumi un kafija. Tā ir 17 kvadrātmetru atvērta tipa maiznīca, apmeklētājiem sniedzot iespēju maizes gatavošanas procesu pieredzēt uz vietas.  Maiznīcas intereja dizainu veidojis arhitektūras un dizaina studija “STUDIO PILENS” (Santa un Mārtiņš Pīlēni), bet zīmola identitāti izstrādājusi “Overpriced” dizaina aģentūra sadarbībā ar burtu dizaineri Evu Abduļinu.

“Better Bread” bezglutēna maiznīca atrodas Rīgā, Dzirnavu ielā 31, tās darba laiks darba dienās ir no plkst. 08.30 līdz plkst. 18.00, sestdienās no plkst. 09.00 līdz plkst. 16.00. 

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies