Ķiršu pīrāgs ar svaigo sieru

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 9. marts 2010 00:00
2164

 

Ja  vēlies pārsteigt mīļoto ar gardu kārumu, ieskaties Anetes Dimdas receptē, kā pagatavot ķiršu pīrāgu ar svaigo sieru!

 

Nepieciešamās sastāvdaļas:

{smallpic:1}

Mīklai:

3 olas

150gr.milti

150gr. cukurs   

 

Krēmam:

250gr.saldais krējums (35%)

250gr.mascarpone

200gr. cukurs

Ķiršu kompots

 

Rotājumam:

100gr.šokolāde

 

Pagatavošana:

{smallpic:2}

Olas sakuļ ar cukuru, pievieno miltus.

 

Mīklu pilda ietaukotā kūkas veidnē, cep aptuveni 180grādos 20-25minūtes.

{smallpic:3}

Kad biskvīts ir gatavs, to nedaudz atdzesē un pamērcē ar pāris ēdamkarotēm ķiršu kompota, uz biskvīta kārtojam ķiršus (bez kauliņiem), bet nosusinātus, savādāk biskvīts saplaks.

{smallpic:4}

Gatavojam krēmu: oriģinālajā receptē ir mascarpone siers, taču manā pilsētā tuvākajos veikalos neatradu, izlīdzējos ar "Kārums" svaigo sieru, kas par pārsteigumu garšoja pat vēl labāk. Nākamreiz noteikti pirkšu 2as paciņas svaigo sieru, lai mazāk putukrējums ir, kūkas krēma slānis būs noturīgāks un ne tik salds. Svētdienas kulinārijas raidijumā, Mārtiņš Sirmais stāstīja, ka Philadelphia vai Mascarpone var aizstāt ar pāris dienu nostāvējušos laiku saldo krējumu. Ja ir pieejams, tad noteikti var izmantot tādu.Tā kā mikseris aizgāja uz citiem medību laukiem, nācās izlīdzēties ar jau gatavo putukrējumu. Ja Jums ir kūkas veidne apt.26cm diametrā, tad noteikti krēmam vajag dubultporciju, tāpat arī biskvītam. Es šoreiz proporcijas neliku dubultā, taču rezultātā var pamanīt, ka pīrāgam vajadzētu būt augstākam.

{smallpic:5}

Putukrējumu iecilā svaigajā sierā (JA nav arī tā, var aizstāt arī ar skābo krējumu, bet biezo-lai masa ir "stabila"). Pievieno cukuru (es liku tikai 100gr., jo neesam lieli saldumu mīļi).

{smallpic:6}

Sagatavoto krēmu kārto uz ķiršiem.

{smallpic:7}

Šokolādi sarīvē un  pārkaisa pāri pīrāgam.

{smallpic:8}

Pīrāgu liek ledusskapī 3-6h. Kaut gan tas ir atkarīgs arī no krēma konsistences.

 

Viesi bija sajūsmā! Labu apetīti!

{smallpic:9}

Anete Dimda

Lai iesūtītu savu recepti, spied uz pogas!

7

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
21. marts 2010 11:07

Izskatās ļoti kārdinoši!Noteikti izmēģināšu!

15. marts 2010 11:53

fantastiski izskatas. laba recepte. sita sadala sieviesu kluba vispar pati labaka!

odreta 9. marts 2010 18:43

Izskatās nu ļoti garšīgi :).