Ķirbju kūka

ceci
ceci 9. oktobris 2017 09:11
233

Pēdējos gados pāris ķirbīšus ir izdevies izaudzēt laukos. Tad nu raža ir jāliek lietā, pagatavojot dažādas gardas lietas. Mēs esam iecienījuši savus gardos, sulīgi saldos melones ķirbjus. Tie lieliski der sulām, sacepumos, pankūkās, ķirbju zupas pagatavošanā, kā arī vienam no lielākajiem gardumie - ķirbju kūkas pagatavošanā.


Padalīšos ar pārbaudītu ķirbju kūkas recepti no saviem recepšu krājumiem.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 600 g ķirbis

  • 1 iebiezinātā piena bundžiņa

  • 100 g manna

  • 60 g sviesta

  • 2 olas

  • 1 tējk. kanēlis

  • 2 tējk. vaniļas cukurs

  • 1 ēd.k. citrona sulas

  • šķipsna sāls

Vēlos atzīmēt, ka šīs kūkas pagatavošana ir ļoti vienkārša un neaizņem daudz laika, bet rezultāts, ir ļoti gards, salds un maigs, kas garšo pat tiem cilvēkiem, kam ķirbis ne visai iet pie sirds.

Tātad ķirbi novāra un sablenderē biezenī, ko savukārt sajauc ar visām pārējām receptē norādītajām sastāvdaļām. Pēdējo izveidotajā masā iejauc mannu - to noteikti ir kārtīgi jāiemaisa masā.

Tad ņem apaļo veidni, iesmērē to ar nelielu daudzumu sviesta, lej tajā kūkas masu un liek cepties cepeškrāsnī uz aptuveni  stundu 160 grādos.

Kad kūka gatava, to pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē kā vēlas, piemēram, ar ķirbju sēkliņām vai riektiem. :)

Saldus Jums rudens vakarus!

Ķirbīšrecepšu konkurss

20170921103157-44855.jpg

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
pece 9. oktobris 2017 11:04

Šo varētu pamēģināt. Lai gan mani vienmēr dara bažīgu apgalvojums "ēd visi, pat tie, kas ķirbi nemaz neēd, un ķirbi nemaz nevar just", jo reti kurai kūkai (bet tādas ir!) nevar just ķirbi.

Linduchy 9. oktobris 2017 09:45

Izskatās garšīgi :P (Y)