Ķirbju-ābolu deserts

Linduchy
Linduchy 29. oktobris 2018 16:53
678

Ko tu dari ar konservētu pupiņu bundžas šķidrumu? Vai zināji, ka no tā var pagatavot vegāniem piemērotu putukrējumu? Garšo lieliski!
Šoruden topā krāsaini deserti. Un kas gan var būt košāks par ķirbi? Īpaši tajā dienā, kad iepriecina pirmais sniedziņš. Nu, ko lai saka - atkal gastronomiskās izvirtības manā virtuvē.

Lai top garšīgs, veselīgs un košs deserts. Ķirbju-ābolu biezenis ir īsta bērnības garša, vismaz man noteikti! Piemērots vegāniem, nesatur cukuru un glutēnu. Vitamīnu trieciendeva rudens vīrusu laikā. Ātri un vienkārši pagatavojams.

Sastāvdaļas:
Biezenim:
150 g ķirbju 
150 g ābolu 
2 ēd.k. citronu sulas
½ tējk. kanēļa
1/8 tējk. malta muskatrieksta
šķipsna samaltu krustnagliņu
šķipsna čili pulvera
1 tējk. vaniļas ekstrakta
1 ēd.k. Sukrin Gold
Krēmam:
Šķidrums no 1 konservētu balto pupiņu bundžiņas
2 ēd.k. Sukrin Melis

Pagatavošana:
Uzmanīgi nomizo ķirbja šķēlītes un dažus ābolus, sagriez gabaliņos un saber katliņā. Pielej uzvārītu ūdeni (aptuveni 1 glāzi). Uzliec katliņam vāku. Vāri aptuveni 15 minūtes (atkarībā no ķirbju gabaliņu lieluma). 
Kad ķirbji un āboli ir izvārījušies mīksti, sablenderē tos. Pievieno citronu sulu, kanēli, muskatriekstu, krustnagliņas, čili pulveri, vaniļas ekstraktu un Sukrin Gold.
Ļauj biezenim atdzist.
Krēma pagatavošanai būs nepieciešams šķidrums no konservētām baltajām pupiņām. Ielej šķidrumu virtuves kombainā vai sakul ar mikseri. Kad šķidrums sāk pārvērsties baltās putās, pamazām pievieno Sukrin Melis. Kul krēmu līdz vēlamai konsistencei.
Biezeni saliec trauciņos, dekorē ar krēmu un pārkaisi nedaudz kanēļa un Sukrin Gold.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies