Ķirbja krēms ar dzērvenēm :)

Kerstyna
Kerstyna 9. novembris 2016 16:31
1107

 Domāju es domas garas, gribu vai negribu aprakstīt, kā es un mans Slinkums taisām  ķirbju krēmu. Izdomājām - ka gribam rakstīt.  Kā jau saprotiet - visumā sarežģītu procesu esam noīsinājuši līdz pieklājības robežai :D

20161109162942-53350.jpg

Tātad:

Ņemu mīkstu , foršu, dzeltenu ķirbi, tā, lai apmēram 500g gatava biezeņa sanāk. Ķirbi sagriežu mazos gabaliņos, mazā ūdens daudzuma sasautēju, kad sāk jukt ārā  - ar blenderi "saputroju" līdz viendabīgam biezenim.  

Kamēr notiek ķirbja šmorēšana, tikmēr briedinu želatīnu, tur nu - kāds nu kurai tas želatīns ir, vienkārši jārēķina, ka vajadzēs sarecināt vienu litru masas.

Tad izkausēto želatīnu samaisa ar 400g ļoti laba skābā krējuma, vismaz 25% un cukuru - tik cik saldu gribās, krējumu neputo, tikai maisa, kamēr cukurs nešņirkst un tad krējuma maisījumu lej  siltajā ķirbja biezenī, te svarīga ir maisīšana un vislabāk ar mikseri, visam jābūt viendabīgam, garšai var pielikt arī vaniļu, bet tas ir galīgi gaumes jautājums.

 Un tad - vai nu saliek pa porciju trauciņiem, vai izlej lielākā formā un Hopā! ledusskapī iekšā. 

Piedevās  -man ir dzērveņu sulas ķīselis , bet der jebkura skābena ogu mērce, plānais ķīselis

 Pasniedzot pa virsu uzkaisu apgrauzdētas ķirbju sēkliņas.

P.s. Ķirbju biezeni savārīju vairumā un sasaldēju, tagad tik paņemu - cik vajag :)

Ķirbīšrecepšu konkurss

20151008140647-14371.jpg

Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Linduchy 10. novembris 2016 07:22

Oh, tiešām izskatās pat ļooti kārdinoši :P (Y)

VesmaSk 9. novembris 2016 19:46

Izskatās ļoti kārdinoši.(Y)