Key Lime pie jeb laima kūka. Ņamm!

sandijasieviesuklubs
sandijasieviesuklubs 1. aprīlis 2012 09:00
2496

Key Lime Pie ir tradicionālais laima pīrāgs. Esmu šo kūku cepusi vairākas reizes un katru reiz visi pārsteigumā ēd siekalas tecinādami. Kūka ir ļoti garšīga un, manuprāt, viegli pagatavojama.

Nepieciešams:

Pamatnei:

1.variants

Smilšu mīklu - tā lai sanāk ieklāt kūku formas apakšu

2.variants

Selgas cepumi (klasiskie) 1 paka

1/5 sviesta

{pic:2}

Pildījumam:

2 bundžiņas kondensētā piena (saldinātais, klasiskais). Var būt gan vārīts, gan nevārīts.

6 svaigi laimi

4 olu dzeltenumi

 

Sākumā izcep kūkas pamatni. To var darīt divējādi - abos variantos sanāk garšīgi. Vai nu ar smilšu mīklu (labāk paštaisītu), vai, sasmalcina blenderī Selgas cepumus, kurus sajauc ar sviestu un izveidojas masa. Šo masu klāj kūkas formā un liek cepties uz 10 min 175 grādos - tā, lai apbrūnē. Izņem no cepškrāsns un liek dzesēties.

{pic:1}

Pa to laiku gatavo pildījumu. Ielej blenderī 2 bundžiņas kondensētā piena, kam piesit 4 olu dzeltenumus.Izspiež 5 laimu sulu un iejauc masā, pakāpeniski maisot, lai masa sabiezē. Pildījumu lej kūkas pamatnē un liek cepties uz 175 grādiem, kādas 30 minūtes.

Kūkai izveidojas maza brūna karamelizēta maliņa - tad ir gatavs!

Kūka ir jāatdzesē ledusskapī vairākas stundas - vislabāk to pasniegt nākamajā dienā, bet man pietika ar kādām 3 stundām ledusskapī. Pirms pasniegšanas uzrīvē laima miziņu.

{pic:3}

Neticēsiet, cik vienkārši un ļoti garšīgi!

Tradicionālajā receptē vēl nāk pa virsu bezē vai putkrējums, bet kūka jau tā ir ļoti salda, tāpēc es šo daļu izlaidu.

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
12. aprīlis 2012 14:47

Izklausas super! Noteikti pameginasu! ;)