Katram sava Ābolkūka

Autors: pece, 2016. gada 5. oktobris, 22:53:28
Katram sava Ābolkūka

Šī ir mana mīļākā ābolkūka. Nostāsti vēsta, ka tā nākot no ukrainas, bet cik tur taisnības, es nudien nezinu.

Lai pagatavotu šo ābolkūku tev vajadzēs:

20161005224948-11513.jpg

Mīklai:

3 olu dzeltenumi

Nepilna gāze cukura

200 g istabas t sviesta

2 glāzes miltu

0,5 tējk. Sodas dzēstas ar etiķi vai cepamais pulveris

Naža gals sāls

Vaniļas cukurs

Pildījumam:

Apmēram 1 kg nomizotu un sagrieztu ābolu

3 olu baltumi

0,5 -1 glāze cukura (cukura nepieciešamība atkarībā no ābolu skābuma un plānotās kūkas servēšanas veida)

Olu dzeltenumus samaisa ar cukuru, pievieno mīkstu sviestu, sodu dzēstu ar etiķi, vaniļu, sāli, sajauc mīklu.

20161005225016-58888.jpg

No mīklas atdala 1/5 daļu un ieliek saldētavā.

Pārējo liek tortes formā vai pannā ar augstām malām un izlīdzina arī gar sānu malām. Sadusrta ar dakšiņu.

20161005225046-47821.jpg

 

Nomizo ābolus, sagriež šķēlēs, liek uz mīklas līdz pašai augšai.

20161005225105-62809.jpg

Sakuļ (un neputo!!!!) olu baltumu, palēnām pievienojot 1/2gl cukura.

20161005225132-11719.jpg

Un pārlej āboliem, pa virsu sarīvē no saldētavas izņemto mīklu.

20161005225147-37459.jpg

Cep cepeškrāsnī uz lēnas uguns 50-60 min.

20161005225204-22059.jpg

Garšīga gan silta, gan auksta. Var pasniegt tāpat, ar vaniļas mērci, putukrējumu vai saldējumu atkarībā no noskaņojuma.

20161005225240-79640.jpg

Labu apetīti!

Rudens recepšu konkurss

20151008140647-14371.jpg