Kartupeļu - laša pankūkas ar citronu mērci

zemenesuningvers
zemenesuningvers 27. aprīlis 2013 10:33
1682

 

Ko es izmantoju pankūkām?

8 kartupeļus, rīvētus uz rupjās rīves ~200g vārītu lasi 1 olu 2 ēd.k. kviešu miltus sāli, citronpiparus

Ko es izmantoju mērcei?

3 olu dzeltenumus glāzi laša buljona (izmantoju to pašu, kurā vārīju lasi) 1.5 ēd.k. citrona sulas 2 tēj.k. (bez kaudzes) kviešu miltus sāli svaigus pētersīļus

Kas jādara?

Sākam ar pankūkām. Tātad, izvārām lasi (minimālā ūdens daudzumā, lai buljonam garša izteiktāka un nekādā gadījumā nelejam to ārā!) un sarīvējam kartupeļus. Sasmalcinām lasi vidēji smalkās skaidiņās (tā kā lasis ir vārīts, tas padosies viegli), aptuveni šādi:

Sajaucam kopā visas pankūku sastāvdaļas un cepam kā parastas kartupeļu pankūkas. Man patīk tādas kraukšķīgas, tāpēc masu uz pannas izvietoju plānā kārtiņā. 

 

Kamēr pankūkas cepas, gatavojam mērci. Katliņā viegli sakuļam olu dzeltenumus, pievienojam buljonu un liekam karsēties. Kad masa ir uzsilusi, pievienojam miltus un atkal visu sakuļam, lai nav nekādi bumbuļi un kunkuļi. Visvieglāk to būs izdarīt ar olu kuļamo. Pievienojam citrona sulu, sāli pēc garšas un uz lēnas uguns karsējam, līdz mērce ir tik bieza, cik nu kārojas. Kad tā ir gatava, iemaisām sasmalcinātus pētersīļus.

Mums jau nu ļoooti garšoja. Ceru arī Tev garšos :) Labu apetīti!

 

Piedalies recepšu konkursā "Zivju ēdieni un jūras veltes" arī tu...

 

 

 

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
pece 27. aprīlis 2013 11:53

Izklausās gardi ;)