Kartupeļu biezzupa ar desas grauzdiņiem

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 27. oktobris 2014 00:00
2465

20141007113920-14524.jpg



Pagatavošanas laiks: 45 min.
Sarežģītība: vienkārši
Porcijas: 4-6

Sastāvdaļas

1 kg kartupeļi

2 burkāni

1/2 selerijas sakne

1/2 fenhelis

1 sīpols

2 ēd.k. olīveļļa

1,5 l dārzeņu vai vistas buljons

sāls

1/2 mājas desa "Melnais Barons"

zaļumi pasnegšanai


Pagatavošana
Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Fenheļa sakni sagriež smalkāk. Burkānus, katupeļus un selerijas sakni sagriež kubiņos.
Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, burkānus, selerijas un fenheli. Pievieno kartupeļus un cep vēl pāris minūtes. Pielej buljonu, pievieno pēc garšas sāli un vāra līdz dārzeņi ir mīksti, apm. 30 min. Mazliet atdzesē un sablendē. Pirms pasniegšanas vēlreiz uzkarsē.
Desu sagriež mazos kubiņos un apcep, līdz desas gabaliņi kļūst kraukšķīgi.
Zupu pasniedz siltu pārkaisot ar zaļumiem un desas "grauzdiņiem".

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies