Kam „jāpeld” gardā zivju zupā?

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 16. jūnijs 2019 09:26
829

Ja tev garšo zivis, šovasar izmēģini īpaši gardu, šefpavāra ieteikto zivju zupas recepti!    

Kādu zivi izvēlēties?

Šefpavārs Alex Žiļuks iesaka izvārīt laša zupu. Tai būs maiga garša un skaista, oranžīga krāsa. Alex Žiļuks uzsver, ka nav jāiegādājas vairāku veidu zivis, lai pagatavotu gardu zupu, pietiek ar vienu!

Vēl zupu var vārīt arī no baltajām zivīm, bet, ja vīrs ir zvejnieks un mājās atvedis buti, zivju zupu vari izvārīt arī no tās.

Pats galvenais ir nopirkt svaigas zivis, tad zupa būs dzidra, aromātiska un garda!

Gatavošanas process

1. Vispirms no zivs asakas jāatdala gaļu. To sagriež palielos gabalos.

2. Tad vāra buljonu. Katlā ielej ūdeni un liek zivs asakas. Buljonu vāra, aptuveni, 30 – 40 minūtes.

3. Kamēr buljons vārās, sagriež burkānus, kartupeļus, puravus, sīpolus un selerijas.

4. Sīpolus un burkānus nedaudz apcep.

5. Vārot, buljonam pakāpeniski pievieno apceptos sīpolus un burkānus, kartupeļus, puravus, selerijas, arī graudu piparus un lauru lapas.

6. Minūti, pirms zupa ir uzvārījusies, pievieno zivs gaļu, kas iepriekš tika atdalīta no asakām.

7. Tad zupu pavāra vēl 10 – 15 minūtes un pievieno daudz, daudz garšaugu – dilles, estragonu, lociņus, pieber sāli.

Zupu pasniedz ar krējumu.

Labu apetīti!

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
VIT@ 14. jūlijs 2012 08:22

Laša zupa man ir identiska šai, vienīgais ko es nedaru, neapcepju sīpolus un citus dārzeņus, uzskatu, ka tas nav nepieciešams.