Kale kāposts jeb veselīga alternatīva ierastajām salātu lapām

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 28. augusts 2016 00:00
3769

Kale kāpostiem jeb lapu kāpostiem ir vairākas šķirnes, taču Latvijā visbiežāk nopērkami lillā un tumši zaļi kāposti ar krokotām lapām. Tie ir vitamīniem, minerālvielām un šķiedrvielām bagāti, tāpēc iekļaujot ikdienas uzturā kale kāpostu, stiprināsiet kaulus, sirdi un asinsvadu sistēmu. Turklāt šajos kāpostos ir zems kaloriju daudzums un augsts šķiedrvielu līmenis.

Visātrākais un veselīgākais veids, kā maltītē iekļaut kale kāpostu, ir pagatavojot tos svaigos salātos, taču jāatceras, ka kale kāpostam ir izmantojamas tikai lapas. Šis kāposts lieliski garšos kopā artomātiem, lociņiem, ķiplokiem, riekstiem, baziliku, seleriju, pētersīļiem, svaigo sieru, kā arī svaigi spiestās sulās.Lai rosinātu idejas, kā dažādot ikdienas maltītes,Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā trīs ātri un viegli pagatavojamas kale kāpostu receptes.

KALE KĀPOSTA PESTO

20140520230813-24807.jpg

Pagatavošanas laiks: 5 minūtes

Porcija: 4 cilvēkiem

Nepieciešams:

  • Kale kāposts 100 g

  • Olīveļļa – 70 ml

  • Laims – 1 gab.

  • Cietais siers – 1 ēdamk.

  • Ķiploks – 1 daiviņa

  • Indijas rieksti – 2 ēdamk.

  • Medus – ½ tējk.

  • Sāls, pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Sarīvē sieru, apgrauzdē Indijas riekstus

  2. Visas sastāvdaļas liec blendera krūzē un samal

  3. Ja vēlies, lai pesto būtu biezāks, eļļu pievieno pēc iespējas mazāk

  4. Pēc nepieciešamības, garšai pievieno laima sulu, ja vēlies, lai pesto būtu asāks, pievieno čili piparu

Aikāgaršo padoms!

Pesto glabā ledusskapī noslēgtā traukā 3 līdz 5 dienas. Pamēģini pesto pievienot krējumam, jogurtam, zupām un citiem ēdieniem.

KALE KĀPOSTA CĒZARS AR LASI

20140520231013-57107.jpg

Pagatavošanas laiks: 15 minūtes

Porcija: 4 cilvēkiem

Nepieciešams:

  • Kale kāposts – 1 pac. (200 g)

  • Ķiršu tomāti – 250 g

  • Laša fileja – 250 g

  • Sviests – 1 ēdamk.

  • Rīvēts cietais siers – 50 g

Cēzara mērcei

  • Olas dzeltenumi – 2 gab.

  • Eļļa – 200 ml

  • Dijon pilngraudu sinepes – 1 tējk.

  • Ķiploks – 1 daiva

  • Citrona sula – 1 ēdamk.

  • Anšovi – 1 gab.

  • Rīvēts cietais siers  – 2 ēdamk.

  • Sāls, pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Gatavo Cēzara mērci – ar putojamo slotiņu samaisi olu dzeltenumus un lēnām lej klāt eļļu, maisi kamēr masa kļūst bieza

  2. Mērcei pievieno sakapātus anšovus, ķiploku, sāli, piparus, citrona sulu, sinepes un sieru. Ja mērce ir pārāk bieza, nedaudz pievieno ūdeni

  3. Gabaliņos sagriez laša fileju un apbrūnini sviestā, pievieno sāli un piparus

  4. Mērci sajauc ar sagrieztu kale kāpostu un kārto uz šķīvjiem, pievieno lasi, uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātiņus un pa virsu pārkaisi rīvētu sieru

Aikāgaršo padoms!

Laša vietā pievieno garneles, vistas fileju, bekonu vai vienkārši vārītas olas ar grauzdiņiem.

KALE KĀPOSTA ENERĢIJAS ZIBSNIS

20140520230845-54986.jpg

Porciju skaits: 2 cilvēkiem

Pagatavošana laiks: 5 minūtes

Nepieciešams:

  • Ananāss – 1/2 gab.

  • Garais gurķis– 1/2 gab.

  • Kale kāposts – 1/2 gab.

  • Ābols – 1 gab.

  • Citrons – 1 gab.

Pagatavošana:

  1. Noskalo augļus un dārzeņus, nomizo ananāsu un citronu

  2. Pirmo izspied kāposta sulu, tad pārējās,

  3. Visu samaisi un dzer ar baudu

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies