Kafijas panakota ar karameļu putām un rīvētu šokolādi

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 13. februāris 2019 09:47
323

Februārī, kad daudzviet pasaulē tiek svinēts mīlestības mēnesis, restorāna “Piramīda” šefpavārs sagatavojis īpašu recepti, ko baudīt kopā ar mīļoto, ģimeni vai draugiem. 

Izejvielas: 

Panakotai:  

Saldais krējums 200ml 

Piens 150ml

Cukurs 50gr

Želatīns 8gr

Stipra kafija 50ml 

Karameļu putas:

Saldais krējums 100ml

Cukurus 25gr

Karameļu sīrups 30ml

Rīvēta šokolāde:

Tumšā šokolāde 50gr

Pagatavošana: 

Panakota: Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un uzbriedina, tikmēr katlā ielej saldo krējumu, pienu, kafiju un cukuru. Liek uz uguns sildīties, laiku pa laikam apmaisot. Pēc tam, kad masa uzsilusi, pievieno uzbriedināto želatīnu un turpina maisīt līdz sāk vārīties. Salej trauciņos pēc izvēles (espresso tasīte, glāze u.c.) un liek ledusskapī atdzesēties uz divām, trim stundām. 

Karameļu putas: Saldajam krējumam pievieno cukuru un lēnām to puto, pievienojot karameļu sīrupu. Kuļ līdz stingrām putām.

Rīvēta šokolāde: Šokolādi sarīvē uz smalkās rīves.

Pasniegšana: Dekorē ātdzesēto panakotu ar karameļu putām un rīvēto šokolādi. 

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Inta 13. februāris 2019 10:01

Izskatās garšīgi...