Kāds noderīgs padoms pīrādziņu mīlētājiem

nosiguldas
nosiguldas 11. jūlijs 2012 10:00
1475

Es vienmēr apbrīnoju mūsu jaukās pavārītes, kas gatavo kūkas pīrāgus, maizes un citus gardumus. Tā kā es nemīlu ilgi stāvēt pie plīts, bet labprāt ko garšīgu sameistaroju, meklēju iespējas šos procesus pēc iespējas vienkāršot.

Manā mājā pīrāgus es cepu uz Ziemassvētkiem un Jāņiem obligāti, bet biežāk nesanāk, jo man  nepatīk ilgais pīrādziņu lipināšanas process un tā sekas, jo sāp gan mugura, gan kājas un ļoti gribās gulēt, kā pēc smagas darba dienas. Pie tam man vienmēr pīrādziņu vēderiņi nedaudz atveras. Tā nu domāju un beidzot izdomāju.

Izrullēju mīklu un speķīti ar sīpoliem un citiem labumiem pēc izvēles izlīdzinu pa mīklas virsmu tad sarullēju un izveidojas gliemezītis, kuru sagriežu 2 cm biezumā, tad protams nosmērēju ar olu un mani pīrādziņi gatavi cepšanai. Tā gatavoju, gan kanēlmaizītes, gan magoņmaizītes un arī maizītes ar ķimenēm.

Pīrādziņi uzpūšās ir mīksti un galvenais gaļa ir visā pīrādziņā, visiem ļoti garšoja un tie pazuda vēl nesagaidot vakaru.

Ceru ka arī Jums šī ideja noderēs.

Sieviešu Kluba diskusijai:

Kāds ir Tavs padoms, lai cepot pīrādziņus, tiem neatvērtos viena maliņa? 

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
inguce 11. jūlijs 2012 21:43

tikko uz Jāņiem taisīju... mīkla tiešām bija ne pārāk sausa. Lielo kluci noliku uz galda. No stūra pavilku mazu gabaliņu, ar pirkstiem saplacinu. Vēlamajā vietā uzliku karoti pildījuma. Aizveru ciet ar pirkstu galiem. Ar pīrādziņglāzi (parastu, smalka mala lai ir-galvenais) nokniebj masu, nedaudz paviļā pīrādziņu rokās, ieveido mēness formu. Ar vīles vietu liek uz leju. Neviens no n pīrādziņiem nebija atvēries ;)

taschinka 11. jūlijs 2012 18:53

Nav jau tik sarežģīti kā izklausās :)

Noelle 11. jūlijs 2012 15:07

Pīrādziņi ir arī mana vājā vieta - ļoti garšo, bet pati pilnīgi nejēdzu tādus pagatavot, tādēļ ļauju to darīt tiem, kam tas sanāk un pati baudu rezultātu :D

Lai gan - ir jau tas kārdinājums pašai pagatavot no nulles :)

kalliope 11. jūlijs 2012 12:10

traki sarežģīti izklausās 8-|

hiperkeri 11. jūlijs 2012 12:01

Daži tādi paliek visu dzīvi :D:D:D

nosiguldas 11. jūlijs 2012 11:58

arī pīrādziņi sanāk baigi labi

svente 11. jūlijs 2012 11:44

Es arī vienmēr daru tā kā Nosiguldas. Izņemot ar pīrādziņiem nebiju mēģinājusi. Bet bulciņas ar dažādiem pildījumiem cepu tikai tā. Izrullēju mīklu, uzsmērēju to, ko gribu pildījumam (ievārījums,sviests+cukurs+kanēlis, sviests+cukurs+magones, smalki sagriezti āboli, smalki sagriezti rabarberi u.c.) sarullēju ruleti un sagriežu apmēram 2-3 cm platas ripiņas. Lieku plakaniski uz plāts un pārsmērēju ar sakultu olu. Citreiz vēl pa virsu uzberu vai nu cukuru vai riekstus smalkus. Un gatavs. Ātri, glīti un GARŠĪGI.

nosiguldas 11. jūlijs 2012 10:37

:) šis ir veids iesācējiem, nevis profesionāļiem :)

hiperkeri 11. jūlijs 2012 10:33

tātad,pārāk daudz faktoru,ko sabojāt:D:D:D es arī pievienojos nosiguldas, jo pīrādziņi kulinārijā ir mana vājā vieta:D

taschinka 11. jūlijs 2012 10:26

Pirmais,lai pīrādziņu suve nevērtos vaļā mīklai jābūt ne pārāk treknai un ne pārāk sausai,vislabak,ja tā ir nedaudz lipīga.
Otrais,kad liek pildījumu tam jābūt pietiekami biezam,lai ne pilīte netiek uz šives,tad viegli salipināt.
Trešais,ja nu gadījumā veidojot pīrādziņus šuve neturas kopā,tad nekas.Salipinam un uzreiz liekam uz cepamās plats ar šuvi uz leju,cepoties sacepas un nekas neveras vaļā.
Tās ir lietas ar ko es esmu saskārusies un tas pielaboju un pīrādziņi vienmēr izdodas,arī ja mīkla dažreiz niķojas un šuve neturas kopā.