Kabači+paprika=salāti!

mazaa raganina
mazaa raganina 25. augusts 2010 12:00
21843

Tikko saņēmu sūtījumu no vecākiem, tīkliņu ar dārza labumiem un ieraugot savus draugus kabačus nevilšus izsaucos,o nē!!

 

Bet sākās viss tā. Vispār ,ja godīgi es neesmu nekāda lielā konservētāja,jo ir bijušas reizes,kad viss mans darbs ir vārda tiešā nozīmē uzgājis gaisā.Pēc vienas tādas neražas es pateicu sev un vīram,ka vairs nekonservēšu,jo nonācu pie atziņas,ka ir cilvēki,kuriem padodas visas šī lietas,bet ir cilvēki,kuriem nepadodas.Un es acīmredzot piederu pie otrajiem. Pagājušo rudeni turējos pie šīs filozofijas un nedarīju neko.

 

Šogad mamma apjautājās, vai vārīšu kabaču salātus,viņai esot laba recepte. Pierakstīju recepti bez tālejošiem plāniem. Bet  tad pār mani nāca apjausma,ka nekā super grūta tur nav,būtībā man jāsagriež tikai kabači un paprika. Ķēros pie darba,visu darīju kā receptē un pielēju klāt ar to glāzi etiķa. Kad pagaršoju....acis nedaudz ieplētās,jo salāti bija sanākuši gan gardi,gan stipri vienlaicīgi. Vīrs gan slavēja un teica,ka ir garšīgi,uzkoda pie gaļas-ideāli. Aiznesu notestēt salātus draugiem uz pikniku, ziniet visi slavēja un izrādās,ka stiprums ir tieši tik stiprs kā vairākumam garšo.

 

Pēc dažām dienām satiku mammu,prasīja,vai savārīju salātus,teicu,ka savārīju,bet man tā kā par stipru.Uz ko mana mamma nevainīgi atbildēja: "Ai,es aizmirsu Tev pateikt,ka ūdens tur arī jāpielej klāt...." Neskatoties uz to šī recepte tagad iet uz urrā manu draudzeņu starpā.

 

Esmu savārījusi šos salātus jau trīs variantos ar glāzi,pusglāzi un pavisam nedaudz etiķa,lai ir visādām gaumēm.

 

 

Te būs recepte,lai labi garšo.

3kg kabači

0,5l tomātu mērce(vai 1l tomātu sula)

1gl cukurs

1gl etiķis(!!!!gaumes jautājums)

1gl.eļļa

2 daiviņas ķiploks

5 paprikas

2ēd.k.sāls

1gl.ūdens(var vairāk)

Vāra 30-40minūtes, pilda burkās.

Laikam  man arī būs jāiet vēl vārīt salāti,jo kabači sauc!

 

Foto: Maminuklubs.lv


Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
1. septembris 2010 14:58

muusu gimenee shie ar ir iecieniiti,,ljoti labi un gardi ir kopaa ar novaariitiem kartupeliishiemm,,,mmmmmmmmmmmmm,,,,

mazaa raganina 27. augusts 2010 22:53

Tas priecē!!!

26. augusts 2010 22:12

Laba receptīte,vīrs arī atzina par labu esam.Etiķi pieliku pus glāzi,stiprums esot labs.Paldies vēlreiz,pagrabs pildās ar garšīgām lietiņām!

26. augusts 2010 19:37

Es veel klaat lieku burkaanus (var ripinjaas, var sariiveetus), siipolus un tomaatus. Visu apmeeram vienaadaas proporcijaas. Visaadus zaljumus. Kabachu vietaa var likt seenes.

mazaa raganina 26. augusts 2010 18:03

Protams,ka var pie kartupeļiem vai arī tikai pie gaļas(piem.cepeša)

26. augusts 2010 17:55

Skaidrs,jā krāsa arī nedaudz atšķiras no bildē redzamās.Ilgi nevārīju,paprika un kabači palika gabaliņos.Atdziestot mazliet biezāks kļuva.Visumā garša laba,kaut uz papriku esu uz Jūs.Vai šos salātus ēd arī kā piedevu pie kartupeļiem?

Paldies par gardo receptīti,visulaiku meklēju kautko jaunu ko varētu savārīt no kabačiem ziemai.

mazaa raganina 26. augusts 2010 17:31

Tā bilde nepieder maniem salātiem.Tu gadījumā nepārvārīji kabačus?Kabačiem jābūt pēc vārīšanās gabaliņos. Bet tam jau nav nozīmē,galvenais,ka garšo!
Es tikko savārīju jau 4-to porciju,viss sanāca labi.

26. augusts 2010 15:06

pameiģināju izvārīt šo,bet man nez kāpēc iznāca ļoti šķidra.Bildē burciņās izskatās biezāka.Kāpēc tā???

taschinka 25. augusts 2010 19:58

es sogad pameginaju,tikai gan mazliet cita recepte,bet sanaca garsigi un nemaz nav sarezgiti,ka sakuma skiet.

ambera 25. augusts 2010 17:26

Neesmu mēģinājusi konservēt , bet varbūt pamēģināšu . Kaut kad jau jāsāk ir:D

mazaa raganina 25. augusts 2010 15:48

Vispirms burkas izmazgā,izslauka.Piepilda karstus salātus,aizskrūvē vākus un gatavs.Lai izdodas.

magdala 25. augusts 2010 15:27

burkas nesterelizē vai kaut ko tai virzienā nedari....vnk es galīgs dunduks esmu konservēšanā, tad nu arī domāju ķerties klāt, bet iesākt gribas ar vienkāršāko. tagad vecs mēnesis būs , jāķeras klāt.

madmozele 25. augusts 2010 12:31

Garšīgi salātiņi,esmu taisījusi tādus.

miranda 25. augusts 2010 12:25

Ja saņemšos, pamēģināšu! :) Man arī tā konervēšana nevisai padodas. :D