Kā mājās pagatavot garšīgu burgeru?

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 2. jūnijs 2014 00:00
5174

Tev plānota ballīte vai vienkārši vēlies sevi iepriecināt ar gardu uzkodu? Tad izmēģini sulīgu liellopa gaļas burgera recepti!

Nepieciešamās sastāvdaļas

 

Kotletes pagatavošanai: malta liellopa gaļa, neliels sīpols, ķiploks, zaļumi (pēc izvēles), ola, nedaudz ūdens, puscietais siers (pēc izvēles).

 

Burgera pagatavošanai: apaļās „burgeru maizītes”, nedaudz sviesta, zaļās salātlapas, svaigs tomāts un gurķis, sīpols.

 

Mērces pagatavošanai: nedaudz kečupa, skābā krējuma un majonēzes, mazliet Tobasko mērces.

 

Pagatavošana

 

Ja vēlies pagatavot gardu, sulīgu burgeru, noteikti jāizvēlas maltā liellopa gaļa! Kādēļ? Jo kotlete, kas ir viena no būtiskākajām burgera sastāvdaļām, jācep rozīga – to nedrīkst pārcept.

 

 

1. Tātad, lai pagatavotu kotlešu masu, liellopa gaļu sajauc ar sasmalcinātu sīpolu, ķiploku un zaļumiem, un pievieno jēlu olu un nedaudz ūdens. Visu rūpīgi sajauc un masu kārtīgi izsit.

 

 

2. No masas izveido apaļas, plakanas kotletes (tik daudz, cik burgeru vēlies pagatavot). Tad gatavās kotletes liek uz plāts, katru no tām pārklāj ar siera šķēli un uz sešām minūtēm liek krāsnī cepties.

 

 

3. Kamēr cepās kotletes, vari sagatavot burgera maizītes! Vispirms tās vidusdaļā iegriez, tad apsmērē ar sviestu un uz pannas nedaudz apgrauzdē.

 

 

4. Pēc tam vari sagatavot arī mērci, kuru pēcāk pildīsi burgeros. Sajauc mazliet kečupa ar krējumu un majonēzi, un šai masai piepilini nedaudz Tobasko mērces. Šādi iegūsi gardu kokteiļmērci, kas garšos līdzīgi Tūkstoš salu jeb Thousand Island mērcītei!  

 

 

5. Tad šķēlītēs sagriez tomātu, gurķi un sīpolu.

 

 

6. Pēc tam ņem burgera maizīti un tajā liec kotleti, tad salātlapu, tomāta šķēli, šķēli gurķa un sīpola, un visu pārlej ar pašgatavoto Tūkstoš salu mērci.

 

 

Lai labi garšo! 

 

Sieviešu Kluba diskusijai:

Kāda ir tava iecienītākā burgeru recepte? 


Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Noelle 2. jūnijs 2014 08:57

Mēs burgerus taisām vasaā, kad ir iespēja pagrillēt - tad gaļu cepam uz grila (uz restītēm uzliekot foliju, bet uz tās - plānas, plānas, bet diametrā salīdzinoši lielas "kotletītes", jo gaļa cepoties saraujas un tās kotletītes samazinās diametrā, bet kļūst biezākas, tadēļ parasti saplacinām tās, cik vien iespējams.
Tikmēr sagatavojam visdažādākos dārzenīšus - salātlapas, tomātus, gurķus, sīpolu šķēlītes, papriku u.t.t., sagatavojam kādu improvizētu mērcīti un, kad gaļa gatava, ātri uz restītēm uzsildām arī maizītes.