Kā ietaupīt resursus ēst gatavošanas procesā
Nevajag nemaz izveikt nez kādas sarežģītas darbības, lai ietaupītu enerģiju ēst gatavošanas procesā:
· Izvēlies ēst gatavošanai traukus (pannas un katlus), kuru apakšas diametrs atbilst sildvirsmai. Pārāk lieli trauki tērē papildus enerģiju!
· Kad vāri ēdienu, šķidruma daudzumam jābūt minimālam, jo ir nepieciešama papildus enerģija, lai uzsildītu lieku šķidruma daudzumu!
· Cepot un šmorējot izmanto traukiem vāku! To darot bez vāka, ir nepieciešams apmēram trīsreiz vairāk siltuma enerģijas. Izmanto stikla vākus – caur tiem labi var pārredzēt procesus, kas notiek katlā un uz pannas!
· Cepeškrāsns durtiņu virināšana ikreiz pazemina temperatūru cepeškrāsnī par 25 grādiem pēc celsija, pēc tam ir nepieciešama papildu enerģija, lai piesildītu to no jauna!
· Atsaldējiet produktus dabīgā ceļā ledusskapī, tā jūs patērēsiet mazāk laika pēc tam šos produktus gatavojot.
Ietaupam ar kamīna palīdzību-tur ēdienu var uzturēt siltu un ir ari tāds plaukts ku r var uzliet kuskusu vai kaut ko uzsautēt.Pie jaunajiem elektrības tarifiem būs jāsāk biežāk izmantot,jo man ir tikai elektrisk;a plīts./
Paldies pece
Lai gaļa nebūtu sausa, garšvielas var pievienot jau gatavošanas/marinēšanas procesā, bet sāli vēlams pievienot pēc termiskās apstrādes
bet katram jau sava pieredze.
Produktus ledusskapī jāatsaldē, jo tad tie nezaudē savu sulu un ir garšīgāki.
Lai karbonāde nebūtu sausa, klopējot to jāliek politilēna maisiņā un garšvielas jāber virsū jau klopēšanas laikā