Just Nature konkurss, Just bezé
109
Gatavosim bezé "fikso " ruleti ar #JustNature kukurūzas miltiem!
- 5 lielas olas vai 6 vidējas olu baltumi
- 400 g cukura mīklai + nedaudz putukrējumam
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 2 ēdamkarotes ar lielu kaudzi kukurūzas miltu
- pāris sauju mandeļu skaidiņu
- 250 ml saldā krējuma +putukrējuma cieti
- 300–500 g aveņu blenderetu
- Sagatavo cepamo plāti – ieklāj cepamo papīru tā, lai malas varētu uzlocīt un mīkla nepieliptu pannas malām. Papīru ieziež ar sviestu. Cepeškrāsni sakarsē līdz 175 °C temperatūrai. Pilnīgi tīrā bļodā ar mikseri sāk putot olu baltumus.
- Kad sāk veidoties stingras putas, pakāpeniski pievieno cukuru un vaniļas cukuru. Kad masa kļūst elastīga un bieza, cukuru var pievienot straujāk, līdz viss cukurs ieputots masā. Beigās pievieno #JustNatre kukurūzas miltus un puto tik ilgi, līdz milti vienmērīgi iejaukti. Bezē masu uzklāj cepamajam papīram un vienmērīgi izlīdzina pa visu plāti.
- Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām. Liek sakarsētajā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes.
- Ņem laukā no krāsns. Bezē biskvītu pārklāj ar vēl vienu loksni cepamā papīra un, pieturot ar rokām no abām pusēm, veikli apmet riņķī, ar mandeļu skaidiņām uz leju. Uzmanīgi noņem virsējo papīru (Vajadzētu būt tā, kam nāk nost kā "uzlīme" un atstāj atdzist.
- Pirms pasniegšanas saputo saldo krējumu ar karoti cukura un 1 paciņu putukrējuma cietes. Bezē biskvītu vienmērīgi pārklāj ar putukrējumu.
- Krēmu uzklājot 1/4 daļai pārlej pāri avenes.
- Pieturot aiz papīra, sāk tīt ruleti.
- Tīšanu pabeidz, salaiduma vietu atstājot uz leju.
#JustNature #konkurss
@JustNature