Jūras asaris ar fenheļa/kartupeļa/olīvu gratin

Autors: Ciao, 2016. gada 13. oktobris, 19:26:12
Jūras asaris ar fenheļa/kartupeļa/olīvu gratin

„par iepirkšanos un zivīm”

Cenšos sevi ierobežot ar iepirkšanos, bet kā jau kārtīgai sievietei, tas neizdodas viegli, jo kārdinājumu ir daudz. Tamdēļ, ceturdienas būs oficiāli meditācijas dienas, mantu cilāšana tirdziņā man ir tā pati joga, kas citiem būt ar sevi kādā pozā. Manas pozas – rokas lejā, rokas gaisā, pietupiens, izklupiens, izelpa, balss pacelšana, dikti meditējoši!

Ņemot vērā, ka šādas meditācijas ir garas, tamdēļ pusdienām jābūt vieglām, vismaz nosacīti ātri gatavām un arī sātīgām.

Sastāvdaļas

Jūras asari

Kartupeļi

Fenhelis

Melnās olīves attīrītas no kauliņiem

Sāls, pipari, oregano

Pagatavošana

Uzkarsē krāsni 180 grādus karstu. Krāsnij piemērotā traukā izklāj smalki sagrieztus kartupeļus, fenheli , olīves. Apslaka ar olīveļļu un pārkaisa ar sāli, pipariem un oregano, samaisa. Pa virsu kārto ar sāli ierīvētus iztīrītus jūras asarus, kuras apslaka ar olīveļļu. Pa virsu klāj folliju. Iekšā krāsnī uz 30 minūtēm, pēc tam folliju nost un vēl extra 15 minūtes par virsu, līdz smuki brūns. 

Ceturdienai piestāvēs kas pārdomu bagātāks, bet ne mazāk gards The Hundred Foot Journey. 

VIT@

Rudens recepšu konkurss

20151008140647-14371.jpg

Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.