Jūras asaris ar fenheļa/kartupeļa/olīvu gratin
„par iepirkšanos un zivīm”
Cenšos sevi ierobežot ar iepirkšanos, bet kā jau kārtīgai sievietei, tas neizdodas viegli, jo kārdinājumu ir daudz. Tamdēļ, ceturdienas būs oficiāli meditācijas dienas, mantu cilāšana tirdziņā man ir tā pati joga, kas citiem būt ar sevi kādā pozā. Manas pozas – rokas lejā, rokas gaisā, pietupiens, izklupiens, izelpa, balss pacelšana, dikti meditējoši!
Ņemot vērā, ka šādas meditācijas ir garas, tamdēļ pusdienām jābūt vieglām, vismaz nosacīti ātri gatavām un arī sātīgām.
Sastāvdaļas
Jūras asari
Kartupeļi
Fenhelis
Melnās olīves attīrītas no kauliņiem
Sāls, pipari, oregano
Pagatavošana
Uzkarsē krāsni 180 grādus karstu. Krāsnij piemērotā traukā izklāj smalki sagrieztus kartupeļus, fenheli , olīves. Apslaka ar olīveļļu un pārkaisa ar sāli, pipariem un oregano, samaisa. Pa virsu kārto ar sāli ierīvētus iztīrītus jūras asarus, kuras apslaka ar olīveļļu. Pa virsu klāj folliju. Iekšā krāsnī uz 30 minūtēm, pēc tam folliju nost un vēl extra 15 minūtes par virsu, līdz smuki brūns.
Ceturdienai piestāvēs kas pārdomu bagātāks, bet ne mazāk gards The Hundred Foot Journey.
VIT@
Rudens recepšu konkurss
Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.
tencinu
es ar labprāt pieveru acis.... lai gan tieši ar mazajām cenšamies neaizrauties.. parasti ir dorada, asaris, mencveidīgais, jūras velnas, skumbrija... kaut kā tā
Apzināti nelasu visas tās ziņas, jo man pārāk garšo zivis.

Vit@ - kā vienmēr, ņammmiiiga recepte
nopietni? toksiskajām... iuuu
jo vienkāršāk, jo gardāk
Iekārdināji ar zivtiņu. Jāiet uz tirgu. Bet nu briesmu lietas raksta par zivīm. It sevišķi, kas no Baltijas jūras izzvejotas. Par audzētavu zivīm nemaz nerunājot. Asari gan pie toksiskajām zivīm nav minēti
Man patiik siis vienkaarsaas receptes!
Filma loti patika!