Jāņogu kečups

Autors: pece, 2010. gada 29. augusts, 00:12:41
Jāņogu kečups

 

2 vidēji sarkani sīpoli kārtīga šķipsna sarkanās asās paprikas pulvera 2 ēdamkarotes olīveļļas3 lielas ķiploka daiviņas 1 gabaliņš svaiga ingvera 200 g sarkanvīna etiķis 140 g brūnā cukura 1 tk. sāls 1 tk.Garam Masal garšvielu maisījuma 200 g sarkanās jāņogas

 

Pannā lej eļļu, liek sīpolu, pieber aso papriku, uz uguns karsē 5-8 minūtes, kamēr viegli apcepas un paliek mīksti. Noņem no pannas un noliek malā.

 

Pannā liek sasmalcinātu ķiploku, ingveru, pielej pusi etiķa. Uzvāra un turpina karsēt uz mazas uguns 2-3 minūtes. Pievieno iepriekš apcepto sīpolu pielej pārējo etiķi, pievieno cukuru, sāli, garšvielas.

 

Uzvāra, 5 minūtes ļauj burbuļot. Pievieno jāņogas, uz lēnas uguns vēl 5 minūtes karsē līdz ogas pārsprāgst.

 

Pārlej burkā, aizvāko. Recepte nākusi no viena ārzemju saita, kur bija minēts, ka var glabāt 3 nedēļas, tāpēc nezinu kā tas glabājas, toties pie gaļas ideāls, īpaši pie steika vai kaut kā tamlīdzīga. Garšos tiem, kam garšo saldskābas, asas mērces.