Jāņogu kečups

pece
pece 29. augusts 2010 00:12
2050

 

2 vidēji sarkani sīpoli kārtīga šķipsna sarkanās asās paprikas pulvera 2 ēdamkarotes olīveļļas3 lielas ķiploka daiviņas 1 gabaliņš svaiga ingvera 200 g sarkanvīna etiķis 140 g brūnā cukura 1 tk. sāls 1 tk.Garam Masal garšvielu maisījuma 200 g sarkanās jāņogas

 

Pannā lej eļļu, liek sīpolu, pieber aso papriku, uz uguns karsē 5-8 minūtes, kamēr viegli apcepas un paliek mīksti. Noņem no pannas un noliek malā.

 

Pannā liek sasmalcinātu ķiploku, ingveru, pielej pusi etiķa. Uzvāra un turpina karsēt uz mazas uguns 2-3 minūtes. Pievieno iepriekš apcepto sīpolu pielej pārējo etiķi, pievieno cukuru, sāli, garšvielas.

 

Uzvāra, 5 minūtes ļauj burbuļot. Pievieno jāņogas, uz lēnas uguns vēl 5 minūtes karsē līdz ogas pārsprāgst.

 

Pārlej burkā, aizvāko. Recepte nākusi no viena ārzemju saita, kur bija minēts, ka var glabāt 3 nedēļas, tāpēc nezinu kā tas glabājas, toties pie gaļas ideāls, īpaši pie steika vai kaut kā tamlīdzīga. Garšos tiem, kam garšo saldskābas, asas mērces.

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
madmozele 29. augusts 2010 20:08

O,no brūklenēm arī varētu būt labais,jo brūklenes ar gaļas ēdieniem sader labi.

pece 29. augusts 2010 19:54

Man pašai ir doma pamēģināt šo te liekot lietā brūklenes vai aliču plūmītes.

madmozele 29. augusts 2010 18:53

Nekad neēsu ko šādu mēģinājusi,bet garšo saldskābas mērces.Nākamgad jāpamēģina,šogad nesanāks,nav vairs jāņogu.