Izmēģini: sātīgas gaļas bumbiņas aukstiem ziemas vakariem

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 8. janvāris 2018 09:04
1638

Kad laiks kļūst auksts, tā vien gribas ko mājīgu un sātīgu, kas sniegtu sildošu spēcinājumu un iepriecinātu garšas kārpiņas. Gan krāsnī, gan uz pannas cepti ēdieni ir kā radīti saltajiem ziemas mēnešiem – tie pilda virtuvi ar kārdinošām smaržām, un to pagatavošana neprasa lielas pūles. Šajā sezonā gaļas produktu ražotāja “Rakvere” eksperti iesaka Tev divas vienkāršas gardēžu receptes, ko pagatavot un baudīt ģimenes un draugu lokā.

Sacepums ar tomātiem un gaļas bumbiņām 

Sastāvdaļas (četrām porcijām):

-Divas ēd.k. olīveļļas;

-Viena paciņa (320 g) “Rakvere” gaļas bumbiņu ar burkāniem un pastinaku;

-Viens fenhelis, kapāts;

-Viens sīpols, kapāts;

-Viena ķiploka daiviņa, kapāta;

-Viena tēj.k. medus;

-400 g sašķaidītu tomātu konservu;

-Kapāti pētersīļi;

-Nedaudz rīvēta parmezāna siera;

-Sāls, pipari.

Gatavošana:

Pannā ielej vienu ēdamkaroti eļļas un viegli apbrūnini gaļas bumbiņas. Pēc tam izņem bumbiņas no pannas, ieliec kādā traukā un noliec malā. Pēc tam atkal pannā ielej vienu ēdamkaroti eļļas un zemā temperatūrā, aptuveni piecas līdz septiņas minūtes cep sakapāto fenkeli, sīpolu un ķiploku, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno medu un karsē, ik pa laikam samaisot. Tad pievieno tomātus un 100 ml ūdens un uzvāri. Ielej maisījumu keramiskajā formā, pievieno gaļas bumbiņas un cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 20 minūtes, līdz mērce ir sabiezējusi. Cel laukā no cepeškrāsns, apkaisi ar rīvētu parmezānu un pētersīļiem un liec galdā! Klāt var pasniegt gan maizi, gan arī rīsus vai makaronus. Gardas vakariņas!

 20161205090402-54132.jpg

Riekstu dip mērcīte ar gaļas bumbiņām

Sastāvdaļas (četrām porcijām):

-Viena paciņa (320 g) Rakveres gaļas bumbiņu ar burkāniem un pastinaku;

-Viena ēd.k. eļļas;

-Viena ēd.k. kapātu pētersīļu. 

Dip mērcei:

-150 g svaigā siera, kas paturēts istabas temperatūrā;

-100 ml grieķu jogurta;

-Viena ēd.k. olīveļļas;

-Nedaudz citrona sulas un rīvētas citrona miziņas;

-Sāls, pipari;

-Sauja kapātu riekstu maisījuma (piem., mandeles, Indijas rieksti);

-Viena ēd.k. kapātu žāvētu augļu (piem., dzērvenes, aprikozes);

-Viena ēd.k. sēklu maisījuma pēc vēlēšanās;

-Pēc vēlēšanās: 30 g mīksta zilā siera, nedaudz kapātu pētersīļu.

Gatavošana:

Sākumā uz pannas apbrūnini gaļas bumbiņas. Pēc tam pagatavo dip mērci: vispirms samaisi kopā riekstus, augļus un sēklas; pusi maisījuma noliec malā. Tad sajauc kopā mīkstu svaigo sieru un jogurtu, pievieno citrona sulu un rīvētu miziņu. Ja vēlies izmantot zilo sieru, tad pievieno arī to. Visbeidzot masai pievieno pusi sēklu maisījuma. Ieliec mērci bļodiņā, aplej ar nelielu daudzumu olīveļļas un apkaisi ar atlikušajiem riekstiem un augļiem. Pasniedz kopā ar gaļas bumbiņām, kuras pēc vēlēšanās var apkaisīt ar kapātiem pētersīļiem. 

Lai labi garšo!

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies