Izaicinājums - veģetārā līgošana

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 21. jūnijs 2017 18:52
748

Jau pēc pāris dienām latvieši ļausies lustīgai līgošanai. Kārtīgam latvietim bagātīgi klāts galds ir neatņemama svētku sastāvdaļa. Lai arī tradicionāli mūsu senči šajos svētkos uzsvaru ir likuši uz sieru, tomēr mūsdienās reti kurā svinību norises vietā netiek celts galdā svaigi cepts šašliks.

Sieviešu Klubs piedāvā svētku izaicinājumu - līgošanu veģetārā stilā. 

20170621174149-37423.jpg

Portobello sēnes meksikāņu gaumē

Nepieciešams:

  • Portobello sēnes
  • Olīveļļa vai rapšu eļļa
  • Konservēta kukurūza
  • Konservētas melnās pupiņas
  • Enčiladas mērce (tomāti bez mizas apcepti ar čili, sīpoliem, ķiplokiem un koriandru) - var aizvietot ar aso tomātu mērci
  • Sāls
  • Milti
  • Mozzarella vai kāds cietais siers
  • Maurloki

Portobello sēnes ar spinātiem un sieru

20170621175708-63766.jpg

Nepieciešams:

  • Portobello sēnes
  • Olīveļļa
  • Krēmsiers
  • Spināti
  • Ķiploki
  • Sarīvēts siers (čedaras siers, parmezāns)

Portobello un ananasu kebabi

20170621181941-79572.jpg

Nepieciešams:

  • Portobello sēnes
  • Sarkanie sīpoli
  • Ananass (svaigs)
  • Terijaki vai sojas mērce
  • Olīveļļa
Pagatavošana:
Sagriež sēnes, ananasu un sīpolus vienāda izmēra gabalos. Kebabus viegli apsmērē ar olīveļļu un terijaki mērci. Cep aptuveni 3-5 minūtes, tad apgriež uz otru pusi, atkal apsmērē ar mērci un turpina cept vēl 3-5 minūtes.
Grilētu dārzeņu iesmiņi
20170621182730-31953.jpg

Svētku viesus vari pārsteigt ar krāsainu un veselīgu maltīti, pasniedzot grilētu dārzeņu iesmiņus. Cepšanai vari izmantot svaigas kukurūzas vālītes, cukīni, papriku, sīpolu, Briseles kāpostus, batātes, puķkāpostus, sēnes u.c. Mērcei izmanto olīveļļu, citrona sulu un garšaugu maisījumu (Provansas, Vidusjūras vai meksikāņu). Iesmiņus cep aptuveni 15-20 minūtes, ik pēc 3-5 minūtēm pagriežot uz cita sāna.

Grilēti persiki ar rozmarīnu

20170621180559-71578.jpg

Nepieciešams:

  • Persiki
  • Rozmarīns
  • Balzamiko etiķis
  • Rapšu eļļa
Pagatavošana:
Persikus nomazgā, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu. katru persika pusīti viegli apsmērē ar rapšu eļļu. Persikus grilē ar griezuma daļu uz leju 5 minūtes, tad apgriež otrādi un turpina grilēt vēl 4 minūtes. Apceptos persikus saliek uz trauka, uzpilina nedaudz balzamiko etiķa, pārkaisa sasmalcinātu rozmarīnu un pasniedz ar vaniļas saldējumu.
 Grilēti ananasi ar kokosriekstu krēmu
20170621183712-87229.jpg

Nepieciešams:
  • Ananass
  • Kokosriekstu piens
  • Vaniļas ekstrakts
  • Cukurs
  • Lazdu rieksti
  • Laims
  • Piparmētru lapiņas
Pagatavošana:
Pagatavo kokosriekstu krēmu - bundžiņu kokosriekstu piena ieliec ledusskapī uz pāris stundām, līdz tās apakšā nostājas dzidrs kokosriekstu ūdens. Ar karoti atdali balto masu, liec bļodiņā, nedaudz atkausē istabas temperatūrā un kul līdz iegūsti gaisīgu krēmu. Krēmam pievieno vaniļas ekstraktu un cukuru (2 tējkarotes). Krēmu uzglabā ledusskapī līdz brīdim, kad būsi gatava pasniegt desertu.
Uz nelielas pannas apgrauzdē lazdu riekstus (1-2 minūtes.
Sagriez ananasu, katru šķēlīti nedaudz apkaisi ar cukuru un liec cepties uz grila 2-3 minūtes no katras puses. Noņem ananasa šķēles no grila, viegli apslaki ar laima sulu. 
Pasniedz ananasa šķēlītes ar kokosriekstu krēmu, pārkaisot grauzdētos lazdu riekstus. Dekorē ar piparmētru lapiņām.

Lai lustīga un garšīga līgošana!

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies