Iepriecini mīļoto ar restorāna cienīgām receptēm

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 11. februāris 2022 13:21
613

Kā savai otrajai pusītei Valentīna dienā pagatavot restorāna cienīgas vakariņas, nepārmaksājot? Īpaši gatavojoties visu mīlētāju dienai, “Maxima Latvija” vēstnesis Raimonds Zommers dalās trīs ātri un viegli pagatavojamās mīlestības recepšu idejās dažādās budžeta kategorijās.

“Valentīna diena ierasti ir laiks, kad vēlamies iepriecināt kādu sev mīļu cilvēku ar kādu saldu pārsteigumu, paša gatavotu mielastu mājās vai arī dodoties kopīgi piedzīvojumā. Neatkarīgi no veida, kā vēlamies iepriecināt cits citu, viens no tradicionālākajiem veidiem ir kopīgu vakariņu baudīšana. Šobrīd, kad īpaši piedomājam pie saviem tēriņiem, ir būtiski gatavot gudri un pārdomāti, tajā pašā laikā nezaudējot ēdiena burvību. Ar šīm trim receptēm vēlos parādīt, ka arī tradicionālas vakariņas var iekrāsot pavisam neparastā garšu virpulī, turklāt pagatavot gardu svētku mielastu iespējams arī pa draudzīgām cenām,” stāsta šefpavārs un “Maxima Latvija” vēstnesis Raimonds Zommers. 

Produktus recepšu pagatavošanai no 8. līdz 14. februārim var atrast visos “Maxima” veikalos par īpaši izdevīgām cenām. Iedvesmojies maltīšu idejas dažādās budžeta kategorijās! Vairāk receptes vari meklēt Maxima Latvija recepšu platformā “Ko ēst?”, kā arī vienmēr izdevīgus piedāvājumus katru nedēļu Maxima veikalos!

Dzirkstošajā vīnā gatavoti āboli ar kanēli un mango sorbetu 

Sastāvdaļas 4 personām:

1 kg ābolu
100 g auzu pārslu
300 ml dzirkstošā vīna “Torley”
300 g cukurs
100 g sviests
1 ēd. k. malta kanēļa
400 g mango sorbeta

Pagatavošanas gaita:

  1. Katlā liek sviestu, cukuru un lēni maisa, līdz viss ir izkusis.
  2. Pievieno auzu pārslas un karamelizē 5 minūtes, tad pievieno gabaliņos sagrieztu nomizotu ābolu.
  3. Visu silda uz karstas plīts virsmas, lai āboli karamelizējas apmēram 5 minūtes.
  4. Pievieno dzirkstošo vīnu, gatavo ābolus līdz tie kļūst mīksti, bet ne izjukuši.
  5. 1 minūti pirms deserts gatavs, pievieno maltu kanēli, izmaisa un liek traukā.
  6. Desertu vēlams pasniegt siltu kopā ar aukstu mango sorbetu.

20220211131945-59244.jpg

Karstie liellopa gaļas steika salāti ar kivi un plūmju tomātiem

Sastāvdaļas 4 personām:

2 gb. (480g) liellopa gaļas steiki 
4 gb. dzeltenie kivi

400 g plūmju tomāti
190 g zaļās pesto mērces “Mega” 
100 g zemesrieksti, apcepti sālī
100 g skābais krējums
2 gb. salāti podiņā
300 g sarkanie kartupeļi 

Sāls, pipari 

Pagatavošanas gaita:

  1. Uzkarsē pannu līdz augstai temperatūrai. Kamēr tā karsējas, steikus no abām pusēm apber ar sāli un pipariem. Kad panna uzkarsusi – tos liek cepties.
  2. Steikus cep 3 minūtes no katras puses, kad tie ir apcepti – noņem no plīts un liek siltumā gaļu "atpūsties”.
  3. Tikmēr uz tās pašas pannas apcep plāni grieztas kartupeļu šķēlītes un cep līdz tās ir gatavas, tad pievieno uz pusēm sagrieztus tomātus, lielās daivās sagrieztus kivi, uzber sāli un piparus.
  4. Visu samaisa un pasniedz – šķīvī liek salātu lapas, virsū kārto kartupeļus, kivi un tomātus. 
  5. Uz porcijas uzliek plāni griestu liellopa gaļas steiku un bagātina ar pagatavoto mērci. 

Mērces pagatavošana:
1. Traukā liek pesto mērci, kapātus riekstus un skābo krējumu.

2. Kārtīgi samaisa un pasniedz pa virsu gaļai.
20220211132016-61525.jpg 

Afrodīziju un garneļu trauks ar karija mērci un svaigi grauzdētu tostermaizi
Pagatavošana 4 personām:
600 g garneles “Wanamei”
400 g tilapijas (atkausēta)   
400 g vistas filejas      
300 ml saldā krējuma  

2 ēd.k. olīveļļas 

400 g burkāni
300 g zaļie zirnīši, saldēti   
300 g tomāti savā sulā
1/2 t.k. karijs “Santa Maria”
1 t.k. zivju kopējā garšviela “Santa Maria”
1 bunte svaigie garšaugi 
2 gb. laims
500 g tostermaize “Fazer”

Pagatavošana:

1. Ņem lielu trauku, piemēram, katlu un liek to uz plīts karsēt.

2. Katlā pievieno eļļu un apcep nomizotus burkānus gabaliņos (aptuveni 2x2 cm) aptuveni 7 minūtes.

3. Pievieno kariju un cep vēl 1 minūti, pievieno klāt saldo krējumu, tomātus savā sulā, sāli, piparus, zivju kopējo garšvielu un vāra 6 minūtes.

4. Sagatavotajā mērcē liek garneles, vistas fileju, tilapiju (viss sagriezts garneles izmērā), vāra mērcē 10 minūtes un pievieno zaļos zirnīšus, izmaisa un liek lielā traukā.

5. Pirms pasniegšanas virsū kārto garšaugus un daivās sagrieztus laima gabalus.

6. Kamēr gatavojas zivis, cepeškrāsnī apgrauzdē baltmaizes šķēles, (180° C apmēram 3 minūtes) lai ir zeltaini brūnas. Baudot ēdienu, vēlams maizi bagātināt ar iegūto mērci un piekost svaigus garšaugus.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies