Ideāls un veselīgs gardums šokolādes kēksiņu cienītājiem

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 14. marts 2018 09:12
783

Ideāls un veselīgs gardums šokolādes kēksiņu cienītājiem. Nesatur glutēnu un cukuru, ar zemu ogļhidrātu saturu.

Sastāvdaļas:
14 nelieliem kēksiņiem:
– 115 g tumšās šokolādes bez cukura
– 115 g sviesta
– 100 ml Sukrin Gold
– 2 lielas olas
– 4 ēd.k. mandeļu miltu
– 2 ēd.k. kokosriekstu miltu
– 1 tējk. vaniļas pulvera (var aizvietot ar vaniļas ekstraktu)
– 1/4 tējk. sāls

Šokolādes krēmam:
– 150 g tumšās šokolādes bez cukura
– 150 ml saldā krējuma
– 2 ēd.k. Sukrin Gold (pēc vēlēšanās)

Pagatavošana:
Pagatavojiet šokolādes krēmu – uzvāriet saldo krējumu ar Sukrin Gold. Sasmalciniet šokolādi gabaliņos, ieberiet tos bļodiņā, pārlejiet ar saldo krējumu un kārtīgi samaisiet līdz šokolāde ir izkususi. Pārklājiet bļodu ar pārtikas plēvi un nolieciet malā, lai masa atdziest un sabiezē.
Tikmēr pagatavojiet kēksiņus. Sasmalciniet šokolādi un sagrieziet sviestu gabaliņos. Ielieciet šokolādes un sviesta gabaliņus bļodiņā. Izkausējiet šokolādi un sviestu mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē.
Pievienojiet masai Sukrin Gold un kārtīgi samaisiet. Maisot pievienojiet pa vienai olai. Pievienojiet vaniļas pulveri, sāli un miltus, rūpīgi samaisiet, bet nepārcentieties.
Salejiet mīklu kēksiņu formiņās, iepildot 3/4 no formiņas tilpuma. Cepiet 10 minūtes uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā.
Kad kēksiņi ir izcepti un atdzesēti, uzklājiet tiem šokolādes krēmu.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies