Šašliks laikam garšo katram vīrietiem, kurš ēd gaļu :)
Recepte, kuru iesaku izmēģināt uz Līgo svētkiem, ja gatavojat šajos svētkos cepamgaļu.
Sastāvdaļas: 2 kg cūkgaļas (izmantojām karbonādi)
2 kg sīpolu
1 glāze minerālūdens
3 tējk. sāls
maltie pipari
Gaļu nomazgā un sagriež gabalos. Sīpolus sagriež vai samaļ diezgan smalki kombainā, (lai nav jāraud :) ) jo gaļa marinēsies sīpolsulā. Ja sīpoli sagriezti tad ar rokām vēlāk sīpolus jāsamīca, un tas jau diezgan raudulīgs process un spēks arī vajadzīgs..
Gaļu lielā traukā sajauc kopā ar sīpoliem, pieber sāli, piparus, apmaisa un pielej glāzi gāzēta minerāllūdens. Apmaisa. Uzliek pa virsu lielu sķīvi un noliek marinēties. Istabas temperatūrā var atstāt uz 12 stundām, ja ilgāk līdz cepšanai tad ledusskapī. Bet vispār šī recepte ir ideāla, ja jācep jau pēc 2-3 stundām, jo gaļa ātri iemarinējas. Gaļa sacepoties ir mīksta, sulīga un ciemiņi degustējot pat teica, ka līdzīga vistas gaļai.