Ideālā šašlika recepte

Inleila
Inleila 15. jūnijs 2016 20:17
1858

Šašliks laikam garšo katram vīrietiem, kurš ēd gaļu :)

Recepte, kuru iesaku izmēģināt uz Līgo svētkiem, ja gatavojat šajos svētkos cepamgaļu.

Sastāvdaļas: 2 kg cūkgaļas (izmantojām karbonādi)

2 kg sīpolu

 1 glāze minerālūdens

3 tējk. sāls

maltie pipari 

Gaļu nomazgā un sagriež gabalos. Sīpolus sagriež vai samaļ diezgan smalki kombainā, (lai nav jāraud :) ) jo gaļa marinēsies sīpolsulā. Ja sīpoli sagriezti tad ar rokām vēlāk sīpolus jāsamīca, un tas jau diezgan raudulīgs process un spēks arī vajadzīgs..

Gaļu lielā traukā sajauc kopā ar sīpoliem, pieber sāli, piparus, apmaisa un pielej glāzi gāzēta minerāllūdens. Apmaisa. Uzliek pa virsu lielu sķīvi un noliek marinēties. Istabas temperatūrā var atstāt uz 12 stundām, ja ilgāk līdz cepšanai tad ledusskapī. Bet vispār šī recepte ir ideāla, ja jācep jau pēc 2-3 stundām, jo gaļa ātri iemarinējas. Gaļa sacepoties ir mīksta, sulīga un ciemiņi degustējot pat teica, ka līdzīga vistas gaļai.

20160615201047-82313.jpg

20160615201105-66042.jpg

20160615201122-63415.jpg

20160615201139-69654.jpg

20160615201230-21864.jpg

Recepšu konkurss – Mīlestība iet caur vēderu

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Inleila 16. jūnijs 2016 12:23 pece

Paldies par padomu! Izmēģināšu:)

pece 16. jūnijs 2016 08:57

Ja no recpetes izmet sāli un to uzkaisa cepšanas procesā vai tūlīt pēc tam, sanāk vēl labāk! Sāls padara gaļu sausāku, ja to pievieno marinādei.
Kas interesanti, daudzi sāls neesamību nemaz nepamana.