Gurķi tomātu mērcē

pece
pece 29. augusts 2010 00:00
6770

Izmēģini, kā iekonservēt gurķus tomātu mērcē ziemai!


5  kg gurķi 0.5 l tomātu pasta 200 g ķiploki 200 g etiķis 9% 200 g eļļa 200 g cukurs 2 ēd.k.sāls

 

Gurķus sagriež ripiņās, pievieno visas sastāvdaļas, izņemot etiķi, nedaudz pavāra, tad pievieno etiķi un vāra kamēr gurķi maina krāsu (paliek kā marinēti) apmēram 15 minūtes, pievieno etiķi un pavāra vēl 2-3 minūtes. Tad liek burkās, aizvāko un noliek uz vāciņa, ļauj atdzist un liek pagrabā, var glabāt ziemai.

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
madmozele 29. augusts 2010 16:27

Šogad pirmo reizi šo salātus taisīju.

miranda 29. augusts 2010 16:00

Nodošu recepti mammai, viņa nezina, ko lai iesāk ar lielo gurķu ražu. :)

minniite 29. augusts 2010 14:11

šis ir plāna pamēģināt :)

pece 29. augusts 2010 12:25

Nav gadījies sastapties šajā receptē ar baltām nogulsnēm. Es skatītos vai konservi nesāk bojāties.

Vēl svarīgi visās konservēšanas receptēs ievērot, lai burkas ir tīras un vāki sterili.

29. augusts 2010 12:13

Man tiem gurķiem parādās baltas nogulsnes apakšā. kāpēc tā. Taisīju jau sen.zināma recepte.