Groziņš ar citrona krēmu, svilinātu meringu un svaigām ogām

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 29. maijs 2019 16:46
291

Recepti piedāvā restorāna “Piramīda” šefpavārs Artūrs Brucis

Sastāvs:

Groziņam: 

Milti 500 g

Sviests 350 g

1 olas dzeltenums

1 Ola

Cukurs 155 g    

Citrona krēms:                         

8 olas dzeltenumi

Cukurs 135 g

Citrona sula 100 ml (3 gab)

Sviests 175 g

1 citrona miziņa 

Merings:

200 ml olu baltumu

Cukurs 275 g

Ogas:

Pēc jūsu izvēles

Pagatavošana:

Groziņš: Visus produktus sajauc un samaisa mīklas masā. Liek aukstumā uz ~ 30min. Kad mīkla atdzisusi, izveltnē un iespiež jūsu izvēlētajā formā. Formas apakšā mīklai sadursta mazus caurumiņus. Cep cepeškrāsnī 180°C temperatūrā līdz groziņi iegūst gaiši zeltainu krāsu.(~ 10-15min.) Kad gatavi, izņem no krāsns, pēc tam atdzesē un izņem no formas.

Citrona krēms: Saputoolas dzeltenumus, cukuru, citrona sulu un miziņu. Ielej bļodā, liek ūdens peldē uz lielāka katliņa ar karstu ūdeni un lēni maisa līdz masa sāk kļūt biezāka, iegūstot krēmveidīgu konsistenci (~15min). Ūdens pelde ir nepieciešama, lai neveicinātu strauju olas pārkaršanu un pagatavotu krēmu nevis olu kulteni. Kad masa ir uzkarsēta līdz nepieciešamajai konsistencei, to noņem no karstuma un izsijā caur sietu no citrona mizām. Pēc tam iejauc auksta sviesta gabaliņus. Sviesta iejaukšana pakāpeniski atdzesēs krēmu.

Merings: Olas baltumus sajauc ar 1/3 daļu cukuru un lēni puto. Ja putos strauji, tad cukurs neizkusīs. Putošanas laikā pakāpeniski pievieno atlikušo cukuru. Puto līdz brīdim, kad olas baltumi ir putukrējuma konsistencē.

Pasniegšana: Citrona krēmu ieliek konditorejas maisiņā, iespiež pagatavotajā groziņā, gandrīz līdz pašām malām (krēmu var likt arī ar karoti). Saputotos olu baltumus ieliek konditorejas maisiņā un izspiež uz citrona krēma augšdaļas. Konditorejas maisam var lietot dažādus uzgaļus, pēc patikas. Olu baltumus nedaudz apsvilina ar virtuves gāzes degli vai ievieto groziņus uz īsu brīdi karstā cepeškrāsnī ~220°C. Dekorē ar ogām.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies