Grilētas vistu akniņas

Autors: pece, 2010. gada 28. aprīlis, 00:35:17
Grilētas vistu akniņas

Vēlies brīvdienās gardi pagrillēt? Ieskaties vistu akniņu receptē!

{smallpic:1}

Sastāvdaļas:

- 500 g vistu aknu

- 150 g plānās šķēlēs sagriezts, kūpināts, cauraudzis cūkgaļas bekons vai krūtiņa, te noder vislabāj vai nu fasētie sagrieztie kūpinājumi vai palūdziet veikalā lai sagriež šķēlēs;

- sāls

- pipari vai piparu maisījums (piem. piecu piparu maisījums)



Pagatavošana:

Ņem koka iesmiņus, kurus rūpīgi izmērcē ūdenī vismaz pāris stundas, lai grilējot neapdeg.

Vistu aknas apsāla un appiparo, kārtīgi izmaisa un uz 1/2 stundu atstāj leduskapī nosegtā traukā ar vāku.

Uz iesmiņiem pamīšus ver vistu akniņas un sauraudzīti, ja šķēles ir garas, tad var locīt pāri akniņām. Saliek diezgan cieši un grilē uz kārtīgi iekurtām oglēm. Cauraudzi vajag, jo aknas grilējot citādi sanāks diezgan sausas un nebaudāmas.