Grilētas vistu akniņas

pece
pece 28. aprīlis 2010 00:35
1194

Vēlies brīvdienās gardi pagrillēt? Ieskaties vistu akniņu receptē!

{smallpic:1}

Sastāvdaļas:

- 500 g vistu aknu

- 150 g plānās šķēlēs sagriezts, kūpināts, cauraudzis cūkgaļas bekons vai krūtiņa, te noder vislabāj vai nu fasētie sagrieztie kūpinājumi vai palūdziet veikalā lai sagriež šķēlēs;

- sāls

- pipari vai piparu maisījums (piem. piecu piparu maisījums)



Pagatavošana:

Ņem koka iesmiņus, kurus rūpīgi izmērcē ūdenī vismaz pāris stundas, lai grilējot neapdeg.

Vistu aknas apsāla un appiparo, kārtīgi izmaisa un uz 1/2 stundu atstāj leduskapī nosegtā traukā ar vāku.

Uz iesmiņiem pamīšus ver vistu akniņas un sauraudzīti, ja šķēles ir garas, tad var locīt pāri akniņām. Saliek diezgan cieši un grilē uz kārtīgi iekurtām oglēm. Cauraudzi vajag, jo aknas grilējot citādi sanāks diezgan sausas un nebaudāmas.

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
olchen 28. aprīlis 2010 20:06

Kā man garšo vostu akniņas! :) Esmu ēdusi vēl tādu variantu, kad katru akniņu ietin bekona šķēlē. Tad aknas sanāk sulīgākas un maigākas.