Grēcīgi gardās vafeles

pece
pece 6. maijs 2018 10:45
467

Maniem bērniem ļoti garšo Briseles vafeles - vienmēr gaida, kad tās atvedīšu - tādas biezas, smagas, saldas. Nu jau pus gadu mūsmājās ir beizo vafeļu panna un nebeidami eksperimenti ideālās vafeļu receptes meklējumos.

Līdz šim bijām tikuši pie gardām brokastu vafelēm, kas servējamas uzreiz, bet pēc tam kļūst mīkstas, pie sāļajām siera vafelēm, bet ideālās vafeles nebija sanākušas.

Beidzot tas ir noticis - sanāk biezas, pasmagas, saldas vafeles, kuras nemaina konsistenci arī visas dienas garumā.

Sastāvdaļas:

70 ml piena

7 g sausā rauga

200 g milti 

1 tk. sāls

1 ola

vaniļas ekstraksts

80 g sviesta

80 g pērlīšu cukurs (nākamreiz noteikti likšu mazāk)

Gatavošana:

Pienu uzsilda līdz ķermeņa t, pievieno istabas t sviestu un izmaisa, pievieno olu.

Atsevišķi samaisa miltus, sāli, raugu un pievieno šķidro mīklas daļu. 

Liek siltumā raudzēties 1 stundu (ja mājās vēss, tad es lieku cepeškrāsnī, ko sasildu līdz 50 grādiem), pēc tam ātri iemaisa pērlīšu cukuru un cep sakarsētā vafeļu pannā.

Mīkla sanāk pēc konsistences pabieza us diezgan stingra.

Oriģinālajā receptē no šī daudzuma sanāk 4 vafeles, mūsmājas vafeļpannā sanāca 8 vafeles. 

Lai labi garšo!

Blogo Sieviešu Klubā un laimē ielūgumus uz festivālu "Helsus"!

20180427161012-90773.jpg

Piedalies konkursā! Mēs gaidīsim tieši TAVU blogu!


 
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies