Gavēņa ēdienkarte - sarkano lēcu zupa!
Ne pārāk sen atklāju sarkanās lēcas un iemīlējos tajās! Tā teikt mīlestība no pirmā acu skatiena un no pirmās karotes!
Lēcu zupas pagatavošanai vajadzēs:
1-2 sīpoli
2 kārtīgi burkāni
4 normāli kartupeļi
2-3 saujas lēcu
800 g svaigi vai konservēti kapāti tomāti
Garšvielas – noteikti nepieciešams karijs un mazliet čilli. Pati pēdējā laikā izmantoju Gefro firmas Indiešu un Meksikāņu garšvielu maisījumu.
Ūdens,
Eļļa vai taukvielas cepšanai.
Uz pannas apcep sakapātus sīpolus un salmiņos sagrieztus burkānus, cenšoties iegūt skaistu krāsu sīpoliem un burkāniem, bet tos nepiededzinot. Piedeguši burkāni un sīpoli maitā zupas garšu.
Ber apceptos dārzeņus katlā un pievieno ūdeni. Vāra uz lēnas uguns minūtes 10, pievieno sagrieztus kartupeļus un lēcas, vāra, kamēr lēcas ir gatavas un mazliet pašķīdušas – apmēram 15 minūtes. Tad pievieno kapātos tomātus un uzvāra. Ja tomāti ir svaigi, tos mizo, sagriež un apcep pirms pievienošanas. Uzvāra, pievieno garšvielas un atstāj savilkties minūtes 10-15. Sanāk tāda pabieza un ļoti sātīga zupa!
Labu apetīti!
www.gefro.lv viņiem miera ielā ir arī veikaliņš.
jā, tur gan
Paldies,a kur tās lēcas dabūt sarkanās-lielveikalos?
Man tieši bija padomā kaut ko no sarkanajām lēcām pagatavot!
Saki, lūdzu, kur šāds Gefro firmas Indiešu un Meksikāņu garšvielu maisījums nopērkams?
mmmm. tik gardi izklausās
...jā, lēcas (lentiļi
) ir forši... mkan ar garšo...