Gatavojam pesto!

svabits
svabits 16. jūlijs 2016 16:57
2649

Sācies bazilika laiks un viens no labākajiem veidiem kā to pagatavot ir pesto!

 

 

Pesto ēdam ar tomātiem un mocarelu, pastām, cepam cibatas ķiplokmaizītes un pesto pa virsu, respektīvi  - vaļa fantāzijai. Un ja saliekam smukās burciņās, laba dāvana ;-)

 

Visur darbība vienāda:

 

- visu blenderī iekša un sakuļam, kamēr veidojas viendabīga „pļuriņa”.

 

 

Klasiskais pesto:


 

bazilika lapiņas

parmas siers (vai jebkurš cietais siers)

ciedru rieksti (var arī citus (valrieksti, indijas, mandeles))

laba olīveļļa

ķiploks

 

 

Ķirbju pesto:



bazilika, tikai lapiņas

ķirbju sēklu

Parmas siera, gabaliņi

1 liela ķiploku daiva

ķirbju sēklu eļļas

olīveļļas,

sāls, melno piparu

 

Kaltētu tomātu pesto:

 

nopērkam buriņā kaltētus tomātus eļļa

rieksti pēc izvēles vai mix

parmas siers

ķiploks

eļļa no kaltētiem tomātiem

(šis būs super ar pastām)

 

 

Asais pesto:

 

Sarkanā paprika – 1 gab.

Čilli pipars – 1 gab.

Pistācijas – 1 sauja

Sāls – 2 šķipsnas

Melnie pipari – 1 šķipsna

Olīveļļa – 2 ēdamkarotes

 

 

Zaļais pesto:

 

Dilles (selerija) – 1 bunte

Ķiploks – 1 daiviņa

Sāls – 1 tējkarote

Pipari – 1 šķipsna

Olīveļļa – 2 ēdamkarotes

 

 

Kāda ir Tava pesto receptīte?

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
madmozele 24. augusts 2010 08:52

Bazilika pesto vienkārši dievīgs,nespēju atturēties no tā,kaut tas ir tāda kaloriju bumba!