Gardas marinējumu receptes

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 15. jūnijs 2015 15:54
2437

Līdz ar silta laika iestāšanos cilvēki arvien vairāk dodas baudīt laiku pie dabas, ņemot līdzi piknika groziņus. Iecienīta piknika sastāvdaļa ir grilēta gaļa, kā arī zivis, dažādas jūras un cepšanai paredzētas desiņas. Taču jāatceras – lai gaļa un zivis sniegtu vislielāko baudījumu garšas kārpiņām, liela nozīme ir marinādei, savukārt grila desiņas ir svarīgi pareizi pagatavot, lai tās kustu uz mēles.

Lūk, kādas receptes iedvesmai iesaka restorāna „Muusu” šefpavārs Kaspars Jansons, kurš Līgo svētku priekšvakarā rūpēsies par viesu labsajūtu vērienīgajā “Borjomi piknikā” Lucavsalā.

1. Kokosriekstu pienā marinētas tīģergarneles

Nepieciešamās sastāvdaļas:

1) 150 gramu kokosriekstu piena

2) ½ kilograms tīģerneļu

3) ingvera sakne 25 grami

4) 2 laima augļi

5) buntīte svaiga koriandra

6) 2 ēdamkarotes cukura

7) 1 ēdamkarote karija pastas

8) 3 ēdamkarotes dārzaugļu eļļas

Ingveru un koriandru sasmalcina, izspiež laima sulu, visas sastāvdaļas samaisa un pievieno tīģergarneles. Marinē 30 minūtes. 

2. Marinētas cāļa gaļas recepte

Nepieciešamās sastāvdaļas:

1) naturālais jogurts 400 gramu

2) kilograms cāļa krūtiņas

3) viens citrons

4) 50 gramu piparmētras

5) 4 ēdamkarotes olīveļļas

6) 2 ēdamkarotes cukura

7) ½ tējkarote sāls

Citronu izspiež, piparmētras sasmalcina, visas sastāvdaļas samaisa un ar tām iemasē cāļa krūtiņu. Marinē vienu stundu.

3. Liellopa strēmeles ingvera sojas marinādē

Nepieciešamās sastāvdaļas:

1) 1 kilograms liellopa muguras daļas, kas sagriezta strēmelēs pusotra centimetra griezumā

2) 4 ēdamkarotes sojas mērces

3) 4 ēdamkarotes kečupa

4) 50 grami ingvera

5) 4 ķiploka daiviņas

6) 4 ēdamkarotes dārzaugu eļļas

7) 2 ēdamkarotes brūnā cukura

8) viens lillā sīpols

Sasmalcina sīpolu, sarīvē ingveru, visas sastāvdaļas samaisa un ar tām iemasē liellopa gaļas strēmeles. Marinēšanas ilgums – 30 minūtes līdz viena stunda.

Savukārt - ja piknika galdam esi izvēlējies grilēšanai gatavas desiņas, šefpavārs Jansons iesaka visu cepšanas laiku tās uzmanīt, lai nepārceptu un nepiededzinātu. Desiņas nevajadzētu gatavot uz atklātas liesmas un cepšanas procesā ik pa laikam apgrozīt iesmus. Gatavās desiņas atkarībā no katra gaumes lieliski garšos kopā ar tomātu, krējuma vai majonēzes mērci.

Svaigi pagatavotas grila desiņas kopā ar maizīti, tomātiem, gurķiem, divu veidu mērcēm un minerālūdeni „Borjomi” bez maksas varēs izbaudīt ikviens, kurš 20.jūnijā, sākot no plkst. 12.00, apmeklēs „Borjomi pikniku” Lucavsalā. 150 kilogramus „Mednieku desiņu” šim pasākumam sarūpējis uzņēmums “Nākotne”, bet maizi piknikā nodrošinās “Latvijas maiznieks”.

Pasākumu vadīs atraktīvais “laika ziņu vīrs” Māris Grigalis, būs aizraujoši “Borjomi” konkursi ar balvām, bet par mūziku rūpēsies DJ De Dano.

20150615155441-93500.jpg

„Borjomi” ir dabīgs nātrija bikarbonātu saturošs minerālūdens, kas ar unikālo vulkāniskas izcelsmes minerālvielu sastāvu palīdz atbrīvoties no smaguma sajūtas un diskomforta pēc pārmērīga pārtikas daudzuma lietošanas vai neierastiem ēdieniem. To iegūst Gruzijā, Boržomi ielejā, kas atrodas Boržomi-Haragauli Nacionālajā parkā, un eksportē uz vairāk nekā 40 valstīm visā pasaulē, tostarp Latviju.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies