Gardas beļģu vafeles skolas gada sākumam!

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 31. augusts 2020 15:15
66

Pirmā skolas diena ģimenēm ir gluži kā jauna gada sākums, turklāt šogad bērni skolā atgriezīsies pēc ilgāka pārtraukuma, tāpēc, svinot Zinību dienu, palutiniet savus mīļos ar gardām beļģu vafelēm! Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā saldu un sāļu beļģu vafeļu receptes, kas iepriecinās gan skolniekus, gan citus viņu tuviniekus un vēlāk noteikti atradīs savu vietu ģimenes brīvdienu ēdienkartē! 

Kukurūzas miltu vafeles ar olu un gaileņu mērci

Gatavošanas laiks 20 min + 20 min mīklas nogatavināšanai 

Sastāvdaļas (4 porcijām)

150 g kukurūzas miltu

125 g kviešu miltu

1/2 tējk. sodas

2 tējk. baltvīna etiķa

1 tējk. cepamā pulvera

1 tējk. sāls

1 ola

250 g paniņu

40 g izkausēta sviesta

1 tējk. ķiploku pulvera

1 ēdamk. kaltētu diļļu

Mērcei:

300 g gaileņu

2 ēdamk. rapšu eļļas

2 ķiplokspiedē izspiestas ķiploka daiviņas

1 neliels, smalki sagriezts sīpols

sāls, melnie pipari

4 ēdamk. krēmsiera

Kapātās dilles pasniegšanai

4 olas pasniegšanai 

Pagatavošana

1)    Vienā traukā samaisiet kopā abu veidu miltus, sodu, cepamo pulveri, sāli, ķiploku pulveri un dilles.

2)    Otrā traukā samaisiet olu, paniņas un etiķi.

3)    Olu, paniņu un etiķa maisījumam pamazām pievienojiet sauso masu un visu samaisiet līdz viendabīgai konsistencei.

4)    Pievienojiet kausēto sviestu, samaisiet un nolieciet mīklu maliņā uz 20 min.

5)    Tajā laikā gatavojiet gaileņu mērci. Gailenes rūpīgi nomazgājiet un lielākas sēnes sagrieziet.

6)    Rapšu eļļā uz iepriekš sakarsētas pannas apcepiet sēnes, sīpolus un ķiplokus (visu vienlaikus).

7)    Cepiet 5-10 minūtes, līdz šķidrums no sēnēm ir iztvaikojis.

8)    Pievienojiet mērcei krēmsieru, sāli un piparus, ļaujiet sieram izkūst un izslēdziet uguni (ja vēlaties šķidrāku mērci, pievienojiet nedaudz ūdens vai piena). 

9)    Mīklu cepiet sakarsētā vafeļu pannā līdz vafeles ir zeltainas (mīklas daudzums vienai vafelei būs atkarīgs no vafeļu pannas izmēriem).

10) Sacepiet olas.

11) Uzlieciet uz vafeles ceptu olu, tai virsū lieciet vēl vienu vafeli, pārlejiet ar gaiļeņu mērci un rotājiet ar sakapātām dillēm.

12) Baudiet karstu!

20200831151443-98055.jpg

Auzu vafeles ar ogām

Gatavošanas laiks 20 min +20 min mīklas nogatavināšanai

Sastāvdaļas (4 porcijām)  

150 g kviešu miltu

90 g blenderī vai kafijas dzirnaviņās samaltu auzu pārslu

2 tējk. cepamā pulvera

1 tējk. malta kanēļa

šķipsniņa sāls

1 ēdamk. brūnā cukura

250 ml piena

2 olas

3 ēdamk. rapšu eļļas 

Mērcei:

300 g grieķu jogurta

2 ēdamk. medus 

100 g maskarpone siera 

ogas rotāšanai

Pagatavošana 

1)    Samaisiet visās sausās sastāvdaļas lielā bļodā. Maisījuma centrā izveidojiet bedrīti, kur iesitiet olas, pielejiet pienu un rapšu eļļu. Visu samaisiet ar putojamo slotiņu un atstājiet uz 20 min istabas temperatūrā.

2)    Gatavojiet mērci - saputojiet jogurtu ar maskarpone sieru un medu vai cukuru (medu pievienojiet pašās beigās).

3)    Gatavojiet vafeles – cepiet mīklu sakarsētā vafeļu pannā līdz vafeles ir zeltainas. Rotājiet ar ogām  un pasniedziet kopā ar mērci. 

Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies