Gardais Jāņu siers

veesma
veesma 18. jūnijs 2013 00:00
1018

Kur nu Jāņos bez siera. Piedāvāju savu Jāņu siera recepti.

Sieram vajadzēs;

- 3 l nepasterizēta lauku piena;

- 1 kg biezpiena;

- 3 olas;

- 100 g sviesta;

- apmēram 1 EK sāls;

- ķimenes (apmēram sauja).

Katlā liekam pienu, uzkarsējam gandrīz līdz vārīšanai un iedrupinām biezpienu. Maisot ar koka karoti karsējam uz vidējas uguns līdz sāk atdalīties sūkalas.

20130617141901-11337.jpg

Kamēr piens karsējas sakuļam olas ar sāli.

20130617143445-48357.jpg

Sietā vai caurdurī ieklājam marli un visu nolejam, paliek biezpiens.

20130617143008-29195.jpg

Kamēr biezpiens notek ātri izskalojam katlu, vai ņemam citu un uz mazas uguns liekam kausēties sviestu.

20130617144152-20675.jpg

Tad liek iekšā biezpienu, olas, ķimenes un tad kārtīgi maisa, lai ir viendabīga masa.

20130617144527-62573.jpg

Maisa visu laiku, lai nepiedeg. Masai jākļūst vijīgai un jāatlec no katla malām. Apmēram 5-10 minūtes.

20130617145001-62847.jpg

Gatavo sieru lej ar samitrinātu marli izklātā caurdurī vai bļodā.

20130617145325-61407.jpg

Pārklāj ar marli, virsū uzliek slogu un atstāj istabas temperatūrā atdzist. Atdzisušu sieru ar visu slogu liek ledusskapī.

Pēc vairākām stundām vai labāk nākošajā dienā sieru izņem no ledusskapja un iztin no marles.

20130617150210-36503.jpg

Siers gatavs.

20130617150815-54910.jpg

20130617150953-62147.jpg

Labu apetīti!

Līksmu līgošanu!

Vēsma

 

Iesūti arī tu savu blogu Sieviešu klubam un piedalies ikmēneša konkursā. (Par konkursu lasi ŠEIT )

 

                                                          


Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
janika 18. jūnijs 2013 09:57

garšīgs , no lauku piena