Gandrīz karbonāde

pece
pece 3. aprīlis 2016 20:06
1160

Gardo  un kārdinošo siera karbonādīšu pagatavošanai būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

Pāris olu

Šķipsniņa sāls

Eļļa vai sviests cepšanai

Trikātas siers - Sievas prieks

Piedevas - svaigu gurķu salāti

Dekoram - ķiršu tomātiņi un lociņi

Pagatavošana:

Liek karsēties pannu ar nelielu daudzumu eļļas (izmantoju to, kas palika pāri no Trikātas siera bumbām), var pielikt mazliet, tiešām mazliet, svietsa, kas dod īpašu garšu.

Paralēli sagriež sieru Trikatas sievas prieks apmēram 1/2 cm biezās šķēlēs, sakuļ olas ar sāli. Apvārta sieru olā rūpīgi no abām pusēm un liek uz sakarsētās pannas. Nogriež uguni un cep uz lēnas uguns no abām pusēm. Sanāk siera karbonādītes, pasniedzot tūlīt, vidus vēl mīksts un staipīgs.

Pasniedz ar ko vēlas, mūsmājās šorīt bija svaigu gurķu salāti. Rotāju ar lociņiem un krāšņumam ķiršu tomātiņi.

Labu apetīti!

TRIKATA sieru recepšu konkurss

20160323224136-57484.jpg 

Māksla izgaršot!


Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
LosOjosVerdes 3. aprīlis 2016 20:57

Šis ir gards! Ļoti, ļoti!

Kerstyna 3. aprīlis 2016 20:33

Siera karbonādes pie mums ir topā pēc Jāņiem, kad ķimeņu siers ir jānotērē :)