Gaļas rullīši ar dārzeņiem

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 16. janvāris 2016 00:00
1482

Sastāvdaļas:

200-250 g gaļas karbonādes

Marinādei:

  • 1ēd.k. sojas mērces
  • 1 tējk. eļļas
  • svaigi malti pipari

Mērcei:

  • 1 ēd.k. austermērces
  • 1 ēd.k. rīsu vīna vai sausa šerija
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1/4 glāzes vistas buljona

Pildījumam:

  • 1 ēd.k. eļļas
  • 1 tējk. sakapātu ķiploku
  • 1 tējk. sakapāta ingvera
  • 1 burkāns (sagriezts salmiņos)
  • 1/2 sarkanas paprikas (sagriezta salmiņos)
  • 2 selerijas kāti (sagriezti salmiņos)
  • 1 ēd.k. sojas mērces
  • 1 tējk. sezama eļļas
  • 12 maurloki
  • 100g enoki sēņu
  • 2 tējk. sviesta
  • 1/4 te'jk. sezama sēklu

Pagatavošana

Ieliec gaļu saldētavā uz 30 minūtēm, lai tā nedaudz sastingst. Tad sagriez gaļu vienādās šķēlēs un izklapē to ar gaļas āmuru (šķēlēm jābūt aptuveni 3mm biezumā).

20160115161534-43552.jpg

Sajauc marinādes sastāvdaļas bļodiņā. Ievieto gaļas gabalus marinādē. Ļauj gaļai iemarinēties vismaz 15 minūtes (ieteicamais laiks -  2 stundas).

Citā bļodā sajauc mērces sastāvdaļas.

Uzkarsē pannu, pievieno eļļu. Apcep eļļā ķiplokus un ingveru 20 sekundes. Pievieno burkānus, seleriju - cep 1 minūti. Pievieno sojas mērci un sezama eļļu, samaisi. Apceptos dārzeņus ar mērci pārliek bļodā un ļauj atdzist.

20160115161739-77906.jpg

Izklapētās gaļas šķēles izklāj uz galda. Uz gaļas šķēlēm izkārto pildījuma sastāvdaļas vienādās daļās - maurlokus, enoki sēnes un apceptos dārzeņus. Satin gaļu rullīšos un nostiprina ar zobu bakstāmajiem kociņiem.

20160115162423-31815.jpg

Uzkarsē lielu pannu. Pievieno eļļu un sviestu. Liek uz pannas gaļas rullīšus, cep neaiztiekot 1 minūti, tad apgriež otrādi. Ielej pannā mērci. Pannai uzliek vāku, samazina uguni un ļauj gaļai sautēties 1-2 minūtes.

20160115163048-98935.jpg

No gaļas rullīšiem izņem zobu bakstāmos kociņus. Pasniedzot apkaisa ar sezama sēkliņām.

Lai labi garšo!

Avots: http://steamykitchen.com/363-pan-seared-steak-rolls.html

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies