Gailenīšu mērce ar sīpoliem
Tā kā gaileņu sezona sen jau sākusies, mūsu ģimenē bieži gatavojam gardu mērcīti.
Sastāvdaļas -
gailenītes (cik nu kurš ir salasījis)
2 lieli sīpoli
eļļa
krējums 0,5kg
garšvielas un sāls
piedevām - kartupeļi un salāti!
Nomazgājam un notīram gailenes.
Apcepam sīpolus, sagrieztus diezgan palielos gabalos.
Kad sīpoli kļuvuši mazliet brūni, pievienojam gailenītes un izsautējam savā suliņā, kamēr mīkstas. Pēc garšas pievienojam sāli vai garšvielas, kas nu kuram patīk!
Tad liekam pannas saturu katliņā, pievienojam visu krējumu un pasutinam līdz pirmajam burbulim, ja ir par biezu var mazliet pieliet ūdentiņu.
Paralēli vāram kartupeļus, kurus uzliekam ātrāk vārīties, jo mērci diezgan ātri var pagatavot un gatavojam salātiņus!
Kad mērce uzmet pirmos burbuļus, varam ņemt nost un pagaidam, kad mazliet atdziest. Tad kārtojam šķīvī kartupeļus, pārlejam ar mērci un maliņā pieliekam salātiņus....
Mmmm, vīram ļoti ļoti garšoja, pat gaļu klāt neprasīja, jo mērce ļoti sātīga...:P:P:P
LABU APETĪTI VISIEM!!!
Sandra.
Es pamēģināju gailenes nošokēt ar augstu temperatūru un ļaut karstumā tām gatavoties tikai uz karstās pannas un tvaikiem, bez uguns. Pavisam savādāka garša! Un papildus saldajam krējumam pieliku svaigā siera kastīti, brīnumgarda mērce sanāca.
jā, saldais krējums ir labs!
Es taisu ar saldo krejumu.
es taisu ta vienmer!!
Aija - Noteikti var arī to, toties šajā mērcīte var izjust īsto gailenīšu garšu....ar gaļu atkal pavisam savādāk ")
Es vēl apcepu kūpinātu gaļiņu un pievienoju.