Gailenīšu mērce ar sīpoliem

sandrulish
sandrulish 5. jūlijs 2010 14:33
1755

Tā kā gaileņu sezona sen jau sākusies, mūsu ģimenē bieži gatavojam gardu mērcīti.

Sastāvdaļas -

gailenītes (cik nu kurš ir salasījis)

2 lieli sīpoli

eļļa

krējums 0,5kg

garšvielas un sāls

piedevām - kartupeļi un salāti!

Nomazgājam un notīram gailenes.

 

Apcepam sīpolus, sagrieztus diezgan palielos gabalos.

 

Kad sīpoli kļuvuši mazliet brūni, pievienojam gailenītes un izsautējam savā suliņā, kamēr mīkstas. Pēc garšas pievienojam sāli vai garšvielas, kas nu kuram patīk!

 

Tad liekam pannas saturu katliņā, pievienojam visu krējumu un pasutinam līdz pirmajam burbulim, ja ir par biezu var mazliet pieliet ūdentiņu.

 

Paralēli vāram kartupeļus, kurus uzliekam ātrāk vārīties, jo mērci diezgan ātri var pagatavot un gatavojam salātiņus!

 

Kad mērce uzmet pirmos burbuļus, varam ņemt nost un pagaidam, kad mazliet atdziest. Tad kārtojam šķīvī kartupeļus, pārlejam ar mērci un maliņā pieliekam salātiņus....

Mmmm, vīram ļoti ļoti garšoja, pat gaļu klāt neprasīja, jo mērce ļoti sātīga...:P:P:P

 

LABU APETĪTI VISIEM!!!

Sandra.

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
6. jūlijs 2010 19:52

Es pamēģināju gailenes nošokēt ar augstu temperatūru un ļaut karstumā tām gatavoties tikai uz karstās pannas un tvaikiem, bez uguns. Pavisam savādāka garša! Un papildus saldajam krējumam pieliku svaigā siera kastīti, brīnumgarda mērce sanāca.

vienkarsi 6. jūlijs 2010 14:21

jā, saldais krējums ir labs!:)

taschinka 5. jūlijs 2010 20:38

Es taisu ar saldo krejumu.

5. jūlijs 2010 17:13

es taisu ta vienmer!!

sandrulish 5. jūlijs 2010 16:27

Aija - Noteikti var arī to, toties šajā mērcīte var izjust īsto gailenīšu garšu....ar gaļu atkal pavisam savādāk ")

miranda 5. jūlijs 2010 16:07

Es vēl apcepu kūpinātu gaļiņu un pievienoju. :)