Gailenes un citas jaukas sēnes gardā mērcītē.

nosiguldas
nosiguldas 11. septembris 2013 12:26
2120

Ar nelielu skaudību skatos uz baraviku kalniem internetā. Mūsu pusē to šogad nav tik daudz, bet mērcei gailenes un beciņas sanāk.

Tā kā gailenes lielākoties sastāv no ūdens, esmu ievērojusi, ka visu labumu tās uzsūc tieši tad, kad izdala ūdeni, tapēc es gailenes sutinu uzreiz ar garšvielām un garšaugiem.

20130911122139-62574.jpg

Mērces neatņemama sastāvdaļa ir sīpols un burkāns, kas tiek sacepts, cepšanas beigās pievienoju tomātu, tam seko sāls, pipari un kurkumas pulveris.

20130911122247-11205.jpg

tad seko visas sēnes, kas paredzētas mērcei- gailenes, beciņas. Sutinu visu līdz brīdim, kad ūdens ir iztvaikojis.

Tad mērcītei pievienoju skābo krējumu.

20130911122554-14277.jpg

Garša vienkārši pasakaina, labi jūt tomātiņu,  klāt vislabāk derēs kartupeļi vai vienkārši rupmaizes gabaliņš.

 

Recepšu konkurss: Sēņu receptes

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Kipija 13. septembris 2013 17:20

Paldies! Ļoti noderīgi, ņemot vērā, ka mūsdienu cilvēkam ir ļoti maz laika, ko veltīt gatavošanai. Apzinoties mājās gatavota ēdiena nozīmību, šeit iespējams piedalīties aptaujā, kuras mērķis - izprast cilvēku mājās gatavošanas ieradumus. http://ej.uz/y5y7

nosiguldas 11. septembris 2013 12:59 Spotorno

dodies uz mežu:D

vecsprofils 11. septembris 2013 12:42

Siekala pilnīgi saskrēja! (Y)