Gailenes savā sulā

nosiguldas
nosiguldas 10. augusts 2011 11:46
781

Arī mana recepte būs no tām, kas domātas saimniecēm, kas visu grib darīt ātri un bez liekām darbībām.

Tātad nepieciešams tīras burciņas 0.5, 0.8, 1.l ,pēc izvēles, mans izmērs 0.5

grozs ar gailenēm

sāls

 

Obligāts nosacījums- gailenes nedrīkst mazgāt, katra ar rokām jānoslauka un jāieliek burciņā.

 

Nu tad sākam. Tīras gailenes liekam burciņā, (nespiest un  negriezt), kad viena trešā daļa 0.5. burciņas salikta uzberam sāli, es ņemu divos pirkstos un pasālu, lieku ņākošo kārtu, atkal nedaudz sāli, tā līdz burciņa pilna ar kaudzi pa virsu atkal sāls, kamēr lieku nākošās burciņas, pirmās apakšā parādās sula un sēnītes pašas lēnām sakrītās, tad tās nedaudz var piespiest ar jaunu svaigu sēņu kārtu, tā līdz burciņa pilna.

 

Uzreiz brīdinu, burciņā saiet daudz sēņu, kad burciņa pilna es uzlieku kaudzīti un atstāju uz nakti savilkties, parasti no rīta sēņu sula ir tik daudz, ka burciņai iet pāri malām.

 

Nu lūk vāciņu virsū un uz pagrabu.

 

Ziemā sēnes noskalo, kam gribās pamērcē, parasti tas nav nepieciešams, sēnīte garšo un smaržo pēc gailenes un nav rūktas.

 

Sākas recepšu konkurss: konservēšana!

 

Blogu konkursu Sieviešu Klubā atbalsta Iļģuciema Maiznīca

 

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
nosiguldas 10. augusts 2011 14:23

glabājas gan un ļoti labi, šo recepti pārņēmu no mammas, kura tā gailenes gatavoja jau manā bērnībā, jāskatās tikai lai sēnes ir pārsegtas ar sulu.

minniite 10. augusts 2011 14:16

Es tikai apcepu un saldētavā iekšā. Vai arī marinēju sēnes.

pece 10. augusts 2011 13:57

Tiešām glabājas?