Fusilli ar jūras mošķiem un sparģeļiem

Autors: Linduchy, 2017. gada 6. jūnijs, 20:52:08
Fusilli ar jūras mošķiem un sparģeļiem

Mūsmājās dažādi pastas ēdieni ir īpaši iecienīti. Mierīgu sirdi varētu dzīvot Itālijā :D

Šodien pusdienās tapa Dobeles dzirnavnieka pilngraudu fusilli ar jūras mošķu kokteili (mīdijas, astoņkāji, kalmāri un garneles) un sparģeļiem.

Ja arī tu vēlies tādu pagatavot, tev nevajadzēs īpašas iemaņas, kā arī nevajadzēs pavadīt ilgu laiku pie plīts, jo šis ēdiens top ļoti ātri un viegli.

Sastāvdaļas (2 porcijām):

*Vēl pagatavošanai tev būs nepieciešams katliņš, kurā izvārīt pastu, un 2 pannas - vienā cepsi jūras mošķus, bet otrā - sparģeļus.

Pagatavošana

Ielej katliņā ūdeni un uzliec vārīties. Kad ūdens ir uzvārījies, pievieno šķipsniņu sāls un divas saujas pilngraudu fusilli. Lai pasta būtu "al dante", vāri to 6 minūtes. Ja tomēr vēlies mīkstāku pastu, tad vāri to 8 minūtes, bet nekādā gadījumā nepārvāri!

Pannā izkausē nelielu piciņu sviesta, viegli apcep tajā sakapātus ķiplokus un tomāta gabaliņus, tad pievieno jūras veltes un turpini cept (regulāri maisi, lai nepiedeg!), pēc brīža pievieno sakapātus pētersīļus. Pievieno sāli un piparus vai Santa Maria garšvielu maisījumu zivju ēdieniem, visu kārtīgi samaisi un turpini cept vēl dažas minūtes (kamēr katliņā vārās pasta).

Nomazgā sparģeļus. Katram sparģelim nogriez aptuveni 1-2cm no apakšējā gala (dārzeņa cietākā daļa). Ar dārzeņu tīrītāju nomizo sparģeļus, sākot no kāta vidiņa līdz apakšējam galam. Pannā izkausē nelielu piciņu sviesta un liec cepties sparģeļus. Lai sparģeļiem saglabātos košā krāsa un tie nepaliktu pārāk ļengani, cep 3-5 minūtes. 

Kad pasta ir gatava, nolej ūdeni. Pastai pievieno jūras veltes un samaisi. 

Uz šķīvja uzliec pastu ar jūras veltēm, blakus izkārto sparģeļus un rotā ēdienu ar citrona šķēlīti (ēdot uzpilini citrona sulu uz jūras veltēm, lai garšo vēl labāk).

Labu apetīti!

Konkurss: Izcila pasta un basta!


20170526160127-11260.jpg