Fusilli ar baklažāniem pikantā tomātu mērcē

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 20. oktobris 2015 12:28
1130

Sātīgā, pikantā pasta ar baklažāniem ir ideāli piemērota veģetāriešiem un tiem, kas ikdienas uzturā nelieto piena produktus. Labi garšos arī tad, ja otrreiz uzsildīsi.

Izejvielas (4 personām):

  • eļļa cepšanai
  • 1 vidēja izmēra sīpols, sagriezts mazos gabaliņos
  • 1 ēdamkarote Vidusjūras garšvielu maisījuma
  • 150g selerijas kātu, sagriezti plānās ripiņās
  • 2 nomizotas ķiploka daiviņas, sakapātas
  • pēc izvēles - 2 ēdamkarotes konjaka
  • 1 baklažāns, sagriezts gabaliņos
  • 800g konservētu tomātu
  • 2 ēdamkarotes adžikas
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • šķipsna sāls
  • 125ml ūdens
  • 375g “Dobeles dzirnavnieka” fusilli
  • 80g melno olīvu bez kauliņiem

Gatavošana:

  1. Dziļā pannā uzkarsētā eļļā apcep sīpola gabaliņus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi. Pievieno Vidusjūras garšvielas, seleriju un ķiploku. Maisot turpini cept uz vidējas uguns 3-4 minūtes. Vari pievienot konjaku, ja vēlies, un turpini cept, līdz alkohols ir izgarojis. Pievieno baklažāna gabalus un cep vidēji 5 minūtes, pa laikam apmaisot. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz eļļas.
  2. Pannas saturam pievieno konservētos tomātus, adžiku, brūno cukuru un sāli, kārtīgi samaisi. Visu kopā sautē 10-15 minūtes, līdz baklažāns ir kļuvis mīksts. Ja tomātu mērce top pārāk bieza, pievieno ūdeni un izmaisi, turpini sautēt.
  3. Verdošā ūdenī, kam pievienots sāls, vāri fusilli aptuveni 6-7 minūtes līdz al dente gatavībai. Nolej ūdeni.
  4. Tomātu un baklažānu mērcē iemaisi melnās olīvas un sautē vēl 2-3 minūtes.
  5. Lielā bļodā liec pastu un pievieno mērci. Liec šķīvjos un pasniedz siltu.

Recepšu un foto autore: Linda Tellgrena, bloga Lindas virtuve autore

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies