Februāra garša.

hiperkeri
hiperkeri 4. marts 2017 18:17
1758

Sveikas,dāmas!

Šonedēļ kaut kas garšīgs priekš jums:) Paldies,dāmas,par lieliskajiem ekonomisko recepšu blogiem! Arī tie mani ļoti,ļoti iedvesmoja, gribās arī padalīties, ka tomēr es arī kaut ko pati gatavoju ēst. Nav tā,ka to vien daru kā krāsojos tais mājās:D:D

Šonedēļ rakstīšu par pagājušā mēneša vietām un garšām, jo pāris jaunas un garšīgas vietas tika jaunatklātas,ja tā var izteikties. Sagatavojam kādu cepumu vai tēju,jo man,kad lasu gardēžu blogus, vienmēr gribas ēst arī pašai:D Labākais veids,kā tikt līdz ātrai maltītei- iedvesmojies un aiziet:D

Sākšu ar tā saucamajām jaunatklātajām vietām. Viena ir Chill Out loundžiņš vai atpūtas vieta Jelgavā,kur pasniedz ēdienu un dzērienus.Pa lielam likās- nekas īpašs,jo pirms tam tur bija arī atpūtas kafejnīca,tik liekas,ka iepriekš bija saturīgākas receptes. Paņēmu Samuraja Sušī, tas bija karstais sušī(kuri,principā,ir mana mīļākā ekzōtiskā izvēle), tikai šeit tas bija samērā šķidrs...un sāļš. Nu ,nezinu,varbūt šefiņš vēl iemēģināja roku. Bet,hei, vismaz pekanbulciņa un kakao ar putukrējumu bija garšīgi! Bija ,tiesa, sajūta, ka to pašu,mazliet citādi noformētu, tādu pašu varētu dabūt arī Statoil,taču,ai. Nebiju sliktā noskaņojumā. Tagad vismaz katru reizi,kad jāiet garām,jāpasmaida un jānodomā par šķidrajiem sušī:D:D Savs ekskluzīvs tur ir,ne visur tādu dabūsi:D

20170304175133-21483.jpg

Otra vieta būs Delicio pusdienu ēdinātava. Nu,diez vai to par restorānu nosauksi, bet tur ir makten garšīgi un mājīgi arī. Rīgā tas ir 3 adresēs- uz Tērbatas, uz Čaka un uz Skolas ielām. Iesaku pagūglēt, tur man ļooooooti garšo katru reizi,kad vajag tikt pie kārtīgām pusdienām un tā noteikti ir pirmā izvēle pēdējā laikā,kad ar vīru Rīgā esam vai nu kādās atpūtas darīšanās un gribas labu maltīti, vai ir jāskrien uz darbu,un jāpaķer līdzi pusdienas. Tur diezgan regulāri mainās receptes, tas man te labāk patīk kā Lido,laikam arī tas man tieši tāpēc ir apnicis.Pēdējais atklājums ir viņu pašgatavotā pasta di Limone ar garnelēm. Ar rukolu. Un man pat negaršo rukola nekādos citos ēdienos,bet šajā tā tik labi iederējās, ka nolocīju dažu minūšu laikā,lieki nešmakstinot. Labais ir arī tas,ka tās pastas meitene pati fiksi pagatavo vokpannā un visu noformē- tā teikt,varu nospiegot,ko tur liek klāt no A līdz Z.Ai.šitais bija baigi labais. Ja es tagad būtu RĪgā,laikam tieši tagad es tur visvairāk gribētu atrasties. Jums tur vismaz vienreiz IR jāiegriežas.

20170304175810-97720.jpg

Bet .Tikmēr mājās.

Vīra kungs mani ļoti liela par manām brokastīm.(varbūt arī tādēļ,ka tās arī ir viens no maniem dienas sasniegumiem:D Vakarā gatavot daudz vienkārši nav spēka)

Man ilgi gatavot nepatīk. Gribu lai ir fiksi,fiksi un am am,bet tā kārtīgi. 

Tad nu tapa šitādi.

Tagad ļoti prasās kištipa brokastu sacepumus-

pa lielam,ik pa laikam manā saldētavā atrodas arī Tešlas mīklas paciņas un tās tur stāv ilgi. Ir tāda tendence. Un,kad ir ola un kāds piena vai nepiena krēmveida produkts,tad tos samaisa kopā un saliek par pildījumu visu,kas ledusskapī atrodams un uz to brīdi vēderam prasās.

Sanāk diezgan neslikti! Labums- tajā var visādus brīnumus paslēpt! Pat brokoli un spinātus,kas citādi neiet iekšā pat ar lielu aicināšanu.

20170304180227-40662.jpg

Vīra mīļākais mikslis- tā saucamā "gaļas torte"- sieriņš, piektdienas pusdienvistas fileja, sestdienas salamī, siera gabaliņš. Un gudri tika paslēpti spināti.Zem pētersīļiem. Tad varu mierīgi klusēt kā partizāns.Tumsā viņi visi izskatās vienādi.

Un mans mīļākais variants- a la pica

20170304180445-53905.jpg

Siers, tomātiņi, salami un olas. nu ko vēl vajag? Nu,kādu paslēptu brokoli,jo tā vienkārši taču nevar:D

Nu re. 

Un ,tā kā esam atklājuši ekoveikalu Zaļā Zeme Jelgavā ,tad mums traki garšo i olas,ir makaroni,tie,kas Jožuks no Polijas, i tas traki labais bezcukura mandeļu piens(kas ir kā šķidrs medžik marcipāns visam,kam to pielej klāt),ir pusvista vai trusītis.Bet tie apelsīni...vaaaaaai,tie gan ir!!!

Tad no tā mēs traki fanojam un taisam salātus=gan parasti tomāts+gurķis krējumā derēs,gan arī šāda izvirtībām ar tām smieklīgi labajām paipalu oliņām. Klāt parmezāns(to es vienmēr Stokmanā sagādāju.Nav man uzticības citiem veikaliem par tiem nekausējamiem sieriem,nezinu kāpēc)

20170304180759-64014.jpg

Un tad arī desertā tapa Medus torte.Jo to man vīra kungs pasūtīja. Un sanāca ārkārtīgi laba, jo viss arī tika sagādāts no Zaļās zemes,bet medus- no maniem laukiem,

20170304181110-82996.jpg

hehe,pielikām ābolu klāt- izmēru salīdzināšanai:D:D:D;D

Nu labi.Dažkārt man nemaz negribas kūkas cept. Tad var iztikt arī ar baltmaizīti olā un brūnajā cukurā. Bet,ja ir saldējums- sauciet mani par laimīgu cilvēku!

Bet mazliet veselīgākam izpildījumam- ir paradums man taisīt savu musli.Tur tik kokosriekstu eļļa un medus ir klāt pie auzām un kādām sēklām klāt. tas ,kas mājās,tas arī klāt-

20170304181415-59847.jpg

Mājās pirkumus taisām reizi nedēļā(jo man ir dikti liels kārums vai uz kādu picu vai saldumu katru reizi,kad ejam kam citam pakaļ) un sapērkam visu pēc ēdienkartes(to es sastādu katru mēnesi saskaņā ar sezonas dārzeņiem un augļiem),un,kaut tērējam vairāk ēdienam,tur tā doma ir tāda- ēst kvalitatīvāk un daudzpusīgāk (hmm,to laikam nevar pašlaik attiecināt uz manu sieru atkarību...),lai pēcāk nav pie doktoriem jāstaigā. Nu tā apmēram:)

Konkurss: Februāra atskaites

20151008140647-14371.jpg

Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Nikte 6. marts 2017 20:54

Tiiiiikkkk garšīgs stāsts :P

ofelija 5. marts 2017 14:28

Es laikam ,to mazliet uzcepsanu ,iemaacijos no saviem kiiniesiem!Viirietis neko neeeda svaigaa veidaa un visu taisija termiski apstraadaatu!Man taa saknu apcepsana aiznem varbuut kaadas 15 min!Burkaanus parasti mazliet uzvaaru pirms.Tagad veel klaat visam naakusas zalaas leecas-kaut kas liidziigs!Nu tad varieeju uz dullo!

Linduchy 5. marts 2017 11:30

Ņam-ņammīgs tev februāris :P (Y)

Ciao 5. marts 2017 10:05 ofelija

Jebkuru zaļo nemaz nav ieteicams ilgi gatavot. Maksimums 1 min plaucēti. Piemēram biešu lapas un spinātus neiesaka ēst termiski neapstrādātus.

LosOjosVerdes 5. marts 2017 09:39

Tik apetelīgas bildes!!!! Bet man pārsteigums, ka Tev negarșo zaļumi, salāti utmldz.

ofelija 5. marts 2017 03:44

Redzu ,ka esi liela saldummiile!

ofelija 5. marts 2017 03:43 VIT@

Man visi tie zalie augi loti garso arii taadaa veidaa,kaa mazliet uzcepti ellaa!

Kerstyna 4. marts 2017 19:54

Arī ēdiens - Hiperkerisks :)
Delicio -tas man arī patika, tas uz Skolas ielas, netālu no Ārstu biedrības, kad esmu tur kursos, tad pusdienot eju uz šo iestādījumu.

Ciao 4. marts 2017 19:02

Rukola, spināti, biešu lapas, kalē un citi cietie zaļie ir gardi ne tikai pastās, bet arī krēmzupās, risotto un pākšaugu miksos. Ļoti ļoti garšīgi(Y)