Fantastiskā vistas un šampinjonu mērcīte

Autors: Rebeka, 2014. gada 14. maijs, 00:58:00
Fantastiskā vistas un šampinjonu mērcīte

Neesmu no ēst gatavotājām, tādēļ ja nu kādreiz labi izdodas kaut ko pagatavot, vienmēr palielos, jo biežāk man sanāk ēdienu sabojāt, nekā garšīgi pagatavot. Šo mērcīti atzinīgi novērtēja visa mana ģimene, pat bērns, kurš parasti izvairās no gaļas un sēnēm.

Tātad, nepieciešamās sastāvdaļas (visas liktas tā teikt „uz aci” ):

 

Pagatavošana:

Vistas fileju sagriezu gabaliņos un ieliku bļodā, tad aplaistīju ar sojas mērci. Kamēr sojas mērce sasūcas, sagriezu sīpolus gabaliņos un liku apcepties. Kamēr sīpoli lēnām cepās, turpināju darboties ap vistu. Pievienoju sezama sēkliņas un pielēju saldo čili mērci, tad pārbēru pāri kartupeļu cieti un kārtīgi visu apviļāju un radās, tāda kā masa. To liku uz pannas, klāt apceptajiem sīpoliem un visu kopā samaisot atstāju uz lēnas uguns cepties. Kamēr cepās, ķēros klāt šampinjoniem, sagriezu tos mazos gabaliņos un liku klāt visam tam, kas jau atradās uz pannas. Ik pa laikam apmaisot, kārtīgi visu apcepu. Tad pievienoju saldo krējumu ,kartupeļu ciete laikam bija nedaudz par daudz, tādēļ ar vienu paciņu nepietika un nācās nedaudz vēl pašķaidīt ar pienu, lai mērce nebūtu pārāk stingra, taču tas nebija slikti, jo tādā veidā mērce sanāca vairāk. Un GATAVS!!!

Aizmirsu piebilst, ka paralēli biju uzlikusi arī vārīties rīsus un kamēr viss cepās vēl sataisīju fiksos salātiņus ar kefīru un Ķīnas kāpostu.

Beigās sanāca ļoooti garšīgas vakariņas, nezinu kā man šī improvizācija sanāca, bet šoreiz SANĀCA.

Padalies arī tu ar savu virtuves veiksmes stāstu!!!