Ēdu zivis

Aggie
Aggie 6. janvāris 2011 14:38
1086

 

Baltās gaļas zivis, tādas kā bute, menca, pikša ir ar zemu tauku saturu un ir viegli sagremojamas. Tās satur apmēram 15 - 20% proteīnu, vairākus vitamīnus un minerālvielas, galvenokārt vitamīnu B12 un jodu. 

 

Gribēju jums piedāvāt kādu no manām zivs sacepuma receptēm. 

 

Vajadzēs 8 butes filejas (vai 4 mencas vai pikša filejas, Latvijā es izmantoju 4 heka filejas). Es šoreiz gatavoju piksi. Ieklāju divas filejas karstumizturīgā traukā. Pārkaisu ar garšvielu maisījumu zivīm.

 

 

Pārkaisu ar sasmalcinātiem sīpoliem un pārklāju ar tomātu šķēlītēm. Manā gadījumā ir tā, kur tomāti, tur arī baziliks, tāpēc pārkaisu arī baziliku. 

 

 

Pārklāju ar salami (vai peperoni desas) šķēlītēm.

 

 

Pārklāju abas palikušās pikša filejas. 

 

 

Nelielā pannā, sakarsētā olīveļļā apcepju rīvmaizi.

 

 

Pārkaisu ar apcepto rīvmaizi un rīvētu mozarellas sieru (vai rīvētu parmezāmas sieru). Mozarellas siers ir tik mīksts, ka grūti to sarīvēt, bet es jau esmu iemanījusies to izdarīt.

 

 

Cep 180°C 20 - 25 min. Pasniedz ar kartupeļiem un salātiem. 

 

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
sirsninja 3. februāris 2011 22:20

Jā, es arī laikam biju tajā pašā sporta kluba pasākumā, kurā baudīju Pikšas fileju, apceptu rīvmaizē. Patiešām debešķīga. Un pēc šī pasākuma es saņēmos un nopirku šo zivi, ražotājs- Oscarsfish. Un ziniet? Lai arī tās cena nav no lētajām, pēc iegādes es par to vairs nedomāju, jo biju priecīga nobaudīt kaut ko tik garšīgu atkal un atkal.

silva9 6. janvāris 2011 21:05

Man ļoti garšo zivis tvaika katlā ar garšvielām,sīpoliem,citronu .

Noelle 6. janvāris 2011 18:02

Mmm, forša receptīte. Es tik laikam desu neliktu, bet vispār kaut ko līdzīgu būs jāpamēģina kādu dienu vakariņās :)

Man vispār ļoti garšo zivis, praktiski visas. Nevaru iedomēties zivi, kas man negaršo.

Es šīs balto zivju filejas parasti mēdzu apcept vienkārši uz pannas, garšvielās, bez taukvielām - ļoti garšīgi.

pikadilija 6. janvāris 2011 17:57

es vispar ceptas zivis needu nekadas, bet vienreiz sporta kluba klientu pasakuma viena meitene bij atnesusi pikshi saceptu rivmaizee.... nu debeshkjiga zivs, garda un nemaz negarsho pec zivs, ta teikt nesmird :D :D ja ta ir zivs ko es varetu est,bet diemzhel vinja maksaa ar ljoti labu naudu, lidz ar to atljauties est tadu nevaru.... bishku zem 10ls pa 900gr,... rimi maksaa.

baibule 6. janvāris 2011 17:26

tiešām izskatās ņammīgi :)

laurelii 6. janvāris 2011 16:53

mmmmm....

jana 6. janvāris 2011 16:49

Vaiii, cik garšīgi izskatās :)

milana 6. janvāris 2011 16:16

Interesanti desa + zivs!