Dubultdeserts vegāniskā gaumē

hiperkeri
hiperkeri 16. janvāris 2016 15:46
2112

Darbīga dieniņa man- garšīgāka-mums visiem:D

Pirms es iegrimstu dzīves un vides kārtošanā un sakārtošanā, esmu parādā pāris receptes,kas man ļauj paturēt labu izskatu+ labu pašsajūtu un veselo saprātu,jo,dieviņš vien zina,kā man garšo saldumi.Tā nu ceļojums caur ēdienu kopš šī-

20160116152527-86415.jpg

uz šo-

20160116152547-98751.jpg

respektīvi- viss,ko mēs bāžam sevī iekšā,mūs ietekmē. Un es tam noteikti esmu pierādījums.Ja tas rosina pārdomāt kādu stratēģiju,būšu priecīga. Man tā noteikti nav diēta,bet dzīvesveids.

Kopš es vairs neēdu visu,kas kārojas,bet esmu spiesta domāt un meklēt,ziniet- arī labas lietas var atrast!

Nu,piemēram.

Fantastiska fiksā kūka,kas man atgādina garšā veco,labo biezpienkūku.

Tātad- Kūka bez sviesta,piena produktiem,olām,kviešu miltiem,banāniem vai āboliem.

Hiperkeri gaumē. Jo garšo pēc biezpiena.It īpaši 2-3 dienā,kad sasūkusies.

20160116152910-78992.jpg

1)Vajag cepumus.Ne šādus tādus,bet no kukurūzas miltiem.Rimi diabētiķu un bezglutēna slejā atradu šos- garšo pēc sviesta cepumiem

20160116153022-43920.jpg

Maksā gan forši- 200g paka maksā ap 2 eiro

saliekam vai nu deserttraukā vai kūkas formā,es šoreiz nesmalcināju,bet liku veselus

20160116153137-36128.jpg

Tad ņemu vasarā pašblenderētās lauku upenes un zemenes kopā ar cukuru,lieku otru kārtu un virsū- kokosriekstu pienu(parasti viņš nostājās 2 slāņos- `sūkalās` un `krējumā`- es tās sūkalas nolēju un izmantoju krējuma daļu,samaisīju ar vanilīnu,laima un citrona miziņas pierīvēju klāt(samērā daudz) un tikai ar karoti samaisīju visu.Konsistence ļooooti atgādina putukrējumu,bet,kad kūka pastāvēs ledusskapī,šis krēms ļoti smuki savelkas un neizplūst,kā tas parasti ir ar putukrējumu.

20160116153538-79567.jpg

saliek tādās kārtās,kā pašai patīk un aidā ledusskapī uz nakti. nekas slikts nenotiek,ja arī nevar sagaidīt rītu:D

20160116153624-13030.jpg

 

 

Un otrais deserts- mēģinājums uztaisīt Tiramisu-

šī pati cepumu firma taisa `tradicionālos angļu tējas cepumus`- respektīvi,pa manam ,tie atgādina to garšu un konsistenci,bet ir pilnīgi alternatīvi.

Un tad vēl atradu pudiņpulveri,kas principā ir tikai kukurūzas ciete ar vaniļas ekstraktu un jūras sāli.

20160116153828-24449.jpgNu re -principu jūs jau zināt-cepumus izmērcē stiprā kafijā(tā kā nelietoju alkoholu jau vairāk kā gadu,brendiju neliku klāt),liek krēmu( te tapa tas pudiņkrēms-visu pulveri samaisīju ar 6 ēdamkarotēm auksta mandeļu piena,puslitru mandeļu piena uzvārīju,pieliku to krūzes maisījumu,pamaisīju līdz uzmet burbuli un ņemu nost no plīts. Pudiņš gatavs:)) , pa vidu ieliku savas upenes no vasaras (tās,kas ar cukuru.bez zemenēm.veselas),virsū vēl krēmu un pārbēru ar rūgto kakao pulveri. Un viss!

Ta-dā!

Un nekāda reakcija uz āru vai iekšu un 100% bauda.Un manam jaunskungam arī garšoja!:)

 

Piedalies Janvāra blogu konkursā

 

20151008140647-14371.jpg


Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
hiperkeri 17. janvāris 2016 21:38 VIT@

man kopējo masu tas padara neglābjami šķidru,tieši tāpēc jau noleju,lai ir tā krēma konsistence bez cietinātājiem:) Bet dzert negribas- savs jau atdzerts,tagad nobesījis,vairs nevaru:D

Ciao 17. janvāris 2016 20:41 hiperkeri

Vienkāršākais variants ir pirms lietošanas saucamās sūkalas iemaisīt kopējā masā, vai nodzer virsiņu.

hiperkeri 17. janvāris 2016 17:31 VIT@

ar mandeļpienu man viss ir kārtībā,vispār nekādas reakcijas.Ir 2 veidi,kā viņu lietoju- no rīta pie mušļa(un tad visu dienu enerģija,ka tik turies) vai 2.brokastīs spinātu un ogu smūtijā.
Ja Tu ieteiktu,kur man viņas likt,nākošreiz rīkošos apdomīgāk:D

Ciao 17. janvāris 2016 15:17

kokosrieksta piena sūkalas izlēji???? Tas ir pats pats veselīgākais visā , tāpat kā jogurtiem utt... trakā meitene!!!!!:X un par mandeļpienu, Tev nav nekāda reakcija no viņa? ņemot verā, ka viņam ir liels daudzums cukura....

pece 17. janvāris 2016 13:20

Man kādreiz bija kolēģe, kurai bija medicīniski noteikta līdzīga diēta, viņa izmantoja augu putukrējuma saldajiem desertiem arī.

hiperkeri 16. janvāris 2016 23:24 Kerstyna

pamēģini,bet ātri apnīk-tāpēc to garšu modulēju ar daaaaudz citrona miziņām,vanilīnu.....čilī pipariņu,citronzāli,ingveru asajiem -sāļajiem ēdieniem... zini,kā,tas kokoss diezgan stipri grib sist ēdieniem cauri,tāpēc daru,ko varu,lai viņu mīkstinātu.

Kerstyna 16. janvāris 2016 19:17

Par kokospienu - interesanti, vienmēr noskatos, nekad nenopērku :)